16.01.2022 |

Nufri rep el premi "Garrigues y Wolters, Kluwer y Expansión" a la sostenibilitat

La Companyia Nufri aconsegueix tancar completament el cicle productiu reduint així l'impacte ambiental en el seu entorn. Aquest conjunt rau per una banda, en l'aprofitament tèrmic i per una altra, en la reducció i valorització de residus a subproductes, la qual cosa és únic a nivell mundial.
Francesc i Xavier Argilés amb el ministre Arias Cañete.
Francesc i Xavier Argilés amb el ministre Arias Cañete.
Nufri rep el premi "Garrigues y Wolters, Kluwer y Expansión" a la sostenibilitat

Nufri va rebre aquest dimecres el guardó en la secció de Grans Emnpreses, de la trezena edició dels Premis de Sostenibilitat i Medi Ambient, que convoquen Garrigues y Wolters, Kluwer y ExpansiónAquests guardons, de gran prestigi en el sector, reconeixen les iniciatives sostenibles més brillants. En l'edició d'aquest any, s'ha batut el rècord de participació amb 81 projectes presentats. La companyia Nufri ha estat guardonada per la seva iniciativa de transformar els residus del sector agroalimentari en subproductes de valor afegit de forma eficient i sostenible.

L'Acte de lliurament dels premis va tenir lloc aquest dimecres a la seu del gabinet Garrigues a Madrid, presidit pel ministre d'Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, Miguel Arias Cañete, el qual va manifestar que

projectes com aquests són el germen de l'anomenada economia verda i posen de manifest que és possible aportar solucions a les necessitats, tant de les persones com del medi ambient, de manera competitiva i sostenible.

Durant els últims anys la companyia Nufri ha augmentat la seva capacitat de producció gràcies a les ampliacions dutes a terme en les seves instal·lacions, un desafiament que ha aconseguit amb una actitud emprenedora, optimitzant els recursos, buscant valor afegit els subproductes, realitzant un màxim control energètic i reduint l'impacte ambiental d'aquestes.
Així, la demanda de vapor que aquest augment de la producció ha provocat, es proveeix per calderes de biomassa. D'altra banda, les polpes que resulten de l'extracció de suc, s'assequen per utilitzar-les com a alimentació animal o per a la producció de biogàs després de sotmetre-les a un procés anaeròbic. Aquest biogàs, juntament amb el qual es produeix per la depuració d'aigües residuals, s'utilitza en les instal·lacions de cogeneració per produir energia tèrmica i elèctrica.
A més, les aigües residuals es depuren en les pròpies instal·lacions de Nufri i els llots que resulten són digerits conjuntament amb la polpa i assecats tèrmicament per al seu posterior aprofitament com a abonament en els mateixos camps de la companyia.

D'aquesta manera, Nufri aconsegueix tancar completament el cicle productiu reduint així l'impacte ambiental en el seu entorn. Aquest conjunt aconsegueix d'una banda, l'aprofitament tèrmic i per una altra, la reducció i valorització de residus a subproductes, la qual cosa és únic a nivell mundial.

Nufri rep el premi "Garrigues y Wolters, Kluwer y Expansión" a la sostenibilitat
comentaris