18.10.2021 |

On ens porta l’Apartheid sanitari

Amb l’excusa del turisme sanitari, el govern estatal vulnerarà, a partir de setembre, el dret de centenars de milers de persones a la pròpia salut, reconegut per l’encara vigent Llei d’Estrangeria.
On ens porta l’Apartheid sanitari

Amb l’excusa del turisme sanitari, el govern estatal vulnerarà, a partir de setembre, el dret de centenars de milers de persones a la pròpia salut, reconegut per l’encara vigent Llei d’Estrangeria. La reforma ja aprovada suposa una vulneració greu dels drets humans i estigmatitza encara més les persones migrades assenyalant-les com a causants d’una part del dèficit del sistema sanitari. Les dades, però, diuen que les persones migrades a l’Estat espanyol van al metge la meitat que els autòctons i que la seua despesa sanitària representa només un 4,6% del total. L’any 2009 només el 7,3% d’intervencions quirúrgiques a Catalunya es van fer a pacients estrangers.

Restringir l'accés a la sanitat a una part de la nostra societat no és una mesura econòmica, sinó una tisorada, en tota regla, a un dret fonamental inclòs a la Carta Internacional dels Drets Humans. Una tisorada inhumana i ineficaç que, de nou, discrimina les persones que més estan patint la crisi i alimenta un discurs xenòfob.

On ens porta l’Apartheid sanitari

 Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida (integrada per 36 entitats)

On ens porta l’Apartheid sanitari