Les persones amb discapacitat demanen que es respectin els seus drets reconeguts

El Pla d'Urgell commemora el Dia Internacional de les persones amb discapacitat amb una concentració reivindicativa a la plaça de l'Ajuntament de Mollerussa

Acye de commemoració Dia Internacional de les persones amb discapacitat
photo_camera Acye de commemoració Dia Internacional de les persones amb discapacitat

Les entitats ACUDAM, l’escola el SILOÉ i la Llar Terres de Ponent, han impulsat l'acte de commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que s'ha dut a terme aquest aquest divendres a Mollerussa, encara que se celebra el dia 3 de desembre.

Lectura del Manifest en el Dia Internacional de les persones amb discapacitatL’acte ha arrencat a les 11:00h amb els parlaments de suport de Josep Àngel Lavin, Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Mollerussa i Regidor de Benestar Social, Ciutadania i Infància , el qual ha destacat la sinergia establerta entre les diferents entitats organitzadores de l’esdeveniment. Posteriorment, el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Josep Ma Huguet també ha adreçat unes paraules al públic reconeixent la tasca que desenvolupen les entitats que atenen les  persones amb discapacitat. 

En el segon bloc de l’acte, ha tingut lloc la lectura del manifest,  aquest ha estat creat amb fragments que s’han  extret dels Dia Internacional de les persones amb discapacitat 5manifests realitzats per  les entitats DINCAT I ECOM pel dia Internacional de les Persones amb Discapacita. La lectura del manifest ha anat a càrrec d’un membre de cada entitat, Eloi Jordana (Siloé), Josep Ma Montal (ACUDAM) i Ana Ma Martín (Llar Terres de Ponent).

Llegit el manifest, Pep Perelló ha compartit amb els seu piano una peça musical  pe tots els presents. I per finalitzar l’acte, s’ha realitzat un collage  de paraules reivindicatives amb fulls A4 com drets, equitat, oportunitats.

L’acte reivindicatiu alhora que també ha estat una festa,  es vol consolidar com un acte anual, coorganitzat per diferents entitats i institucions,  on aculli el màxim d’agents possibles. 

comentaris