22.05.2022 |
Territoris.cat

Pla extraordinari d'inversions de la Diputació destinat als ens locals dotat amb 20 milions

El nou pla preveu també l'assignació de 25.000 euros a cada municipi capital de comarca i una dotació de 500.000 euros a l'Ajuntament de Lleida com a capital del territori

ple diputacio lleida interior
Imatge de la sala de Plens e la Diputació de Lleida
Pla extraordinari d'inversions de la Diputació destinat als ens locals dotat amb 20 milions

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat per unanimitat les bases del Pla de Reforç Municipal 2017-2018. Segons el president de la institució, Joan Reñé, es tracta d'una de les apostes més importants d'aquest mandat, ja que posa en circulació 20 milions d'euros perquè els ajuntaments lleidatans portin a terme noves inversions, alhora que tindrà repercussió en les empreses de serveis, afavorint així l'economia de les comarques lleidatanes. La creació d'aquest pla ha estat possible gràcies a la contenció i la rebaixa de l'endeutament fins el 36% -respecte del 103% del 2011-, la qual cosa ha permès a la Diputació de Lleida l'obtenció de crèdit per destinar més recursos als ajuntaments.

Durant el Ple, Reñé ha manifestat que tal com està la situació econòmica de les administracions locals era necessària una injecció de recursos i amb aquest pla de concurrència pública els consistoris disposaran d'un mínim de 65.000 euros per fer actuacions d'inversió els anys 2017 i 2018.

La Diputació de Lleida també ha aprovat una moció d'ERC per a la implantació de caixers automàtics en aquells municipis de la demarcació que no disposen d'aquest servei. El text insta la institució a iniciar contactes amb les entitats bancàries que puguin estar interessades a col·laborar mitjançant un conveni en la implantació de caixers automàtics en poblacions lleidatanes que no en tenen cap. 

Pla extraordinari d'inversions de la Diputació destinat als ens locals dotat amb 20 milions
comentaris