La plataforma 'Salvem Mont-rebei' s'oposa a fer pagar per accedir al congost

Asseguren que no és la solució per evitar la massificació de l'espai

Imatge de grup de la trobada de representants de diferents entitats excursionistes i ecologistes que han reactivat la plataforma 'Salvem Mont-rebei' al Centre Excursionista de Lleida. Imatge del 28 de desembre del 2016 (horitzontal)
photo_camera Imatge de grup de la trobada de representants de diferents entitats excursionistes i ecologistes al Centre Excursionista de Lleida /ACN

Diferents entitats excursionistes i ecologistes han reactivat la plataforma 'Salvem Mont-rebei' amb l'objectiu d'evitar que es cobri per accedir a l'espai. Segons informen en un comunicat, la plataforma "torna a caminar després que alguns ajuntaments, diputacions de la zona i l'empresa aragonesa PRAMES s'han proposat cobrar a tots aquells que transcorrin pel congost a causa de la massificació del territori".

Segons l'entitat, "aquesta mesura no suposa cap solució excepte la recaptatòria" i s'hi oposen perquè "limitaria el dret a l'accés a un espai de titularitat pública". També s'anuncia la voluntat de portar a terme "tot un seguit d'accions per millorar la preservació de Mont-rebei" i contra una massificació que atribueixen a "una manca total de planificació" i al "retard històric de la declaració com a parc natural tota la Serra de Montsec".

Els integrants de la plataforma es van reunir aquest dimecres a Centre Excursionista de Lleida i proposen la creació del 'Manifest del moviment excursionista i ecologista de Catalunya' amb la representació de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i les seves entitats del territori afectat: la Societat Amics de la Muntanya a Tremp, el Centre Excursionista de Balaguer i el Centre excursionista de Lleida. Així com la Federació Ecologistes de Catalunya (FEC), representada per la seva entitat al territori, la Institució de Ponent per a la Conservació i l'Estudi de l'entorn Natural (IPCENA). 

Aquest manifest, asseguren, ha de servir per "proposar diferents accions de regulació que aniran acompanyades d'un estudi de l'impacte en el terreny per mostrar la postura clarament contraria a la proposta de cobrament".

En el mateix comunicat, les entitats excursionistes i ecologistes afirmen que, "com a usuaris tradicionals, volem mostrar el nostre total desacord aquesta decisió, així com l'exclusió en les trobades
que s'han dut a terme impedint el nostre dret a la participació".

Comentaris