23.04.2021 |
Territoris.cat

Plusfresc i el Banc dels Aliments de Lleida renoven per 5è any el conveni de col·laboració

Plusfresc col·laborarà també al Pla d'Urgell amb el Gran Recapte d'Aliments en els seus supermercats de Mollerussa, Linyola i Bellvís.

Plusfresc Mollerussa
Plusfresc cola·laborarà amb el Gran Recapte al Pla d'Urgell
Plusfresc i el Banc dels Aliments de Lleida renoven per 5è any el conveni de col·laboració

Aquest conveni, s’engloba dins del compromís que des dels seus inicis té Plusfresc amb l’entorn més proper. Plusfresc, que ja aporta diàriament productes al Banc dels Aliments, també fa una aportació econòmica anual per contribuir a la sostenibilitat de l'entitat.

Actualment, el Banc dels Aliments rep de Plusfresc productes envasats i productes refrigerats, provinents del magatzem central i dels supermercats de Lleida. Però a partir del proper mes de novembre, també rebrà els productes frescos que provenen dels supermercats Plusfresc de la ciutat de Lleida. 

Així doncs i fins al mes de novembre, els productes frescos ( carn, peix, fruita i verdura), Plusfresc els està donant directament a diferents entitats o associacions que ho recullen de cada un dels supermercats. Però a partir del proper mes, tots aquests productes frescos, també es portaran al Banc dels Aliments. D'aquesta manera es garantirà un posterior repartiment més just i equitatiu entre les diferents entitats que distribueixen aliments entre la població més vulnerable. Durant l’any 2012 Plusfresc va donar en total (alimentació envasada i producte fresc) mes de 100.000€ en aliments a les diferents entitats amb les que col·labora. 

Els supermercats Plusfresc també participaran en el proper Gran Recapte d'Aliments que se celebrarà els propers dies 29 i 30 de novembre a tot Catalunya. En l'edició del any passat, els clients de Plusfresc van donar 88.000 kg d’aliments. I en el Gran Recapte de primavera d’aquest any, van ser 52.500 quilos d’aliments, els que van donar els clients de Plusfresc per al Banc dels Aliments.

Aquestes campanyes de recollida d’aliments estan sent un veritable èxit, incrementant cada any la participació, mobilitzant mé voluntaris i recollint cada vegada mes quilos d’aliments.

Pel que fa al Pla d'Urgell, en el Gran Recapte organitzat l'any passat per la Fundació Banc dels Aliments, els ciutadans de la comarca també s'hi van sumar, el que va permetre una recollida de fins a 15.000 quilos de productes a través de diferents entitats participants, i en què també els supermercats Plusfresc de Mollerussa, Linyola i Bellvís hi van cola·laborar. 

Plusfresc col·labora també al Pla d'Urgell, amb l'Associació Comarcal Urgell d'Ajuda al Minusvàlid (ACUDAM) i  La Llar de Santa Anna del Castell del Remei, així com la Fundació Arrels de Lleida, la Residència Juana Jugan de Lleida, Jericó Servei d'Aliments de Lleida o Cotolengo de Barcelona. I entitats que recullen diàriament els productes del magatzem central com el Banc d'Aliments, Associació Reto, Nueva Frontera o l'Associació Betel.  

Plusfresc i el Banc dels Aliments de Lleida renoven per 5è any el conveni de col·laboració