Proposen un debat científic sobre l'ús o no del iodur de plata

Sindicats, productors, cooperatives i món local avalen la proposta del president de la Diputació de Lleida, d'aportar més base científica sobre l'ús del iodur de plata contra les pedregades.

Imatge de la reunió a la Diputació de Lleida sobre l'ús del iodur de plata.
photo_camera Imatge de la reunió a la Diputació de Lleida sobre l'ús del iodur de plata.

Al voltant de 70 representants dels consells comarcals de l’Urgell, del Pla d’Urgell, de la Noguera, del Segrià, de les Garrigues, del Solsonès i del Pallars Jussà, així com representants dels sindicats i organitzacions agràries UP, JARC, ASAJA, de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, d’Afrucat i de l’ADV Terres de Ponent, es van reunir aquest dissabte per debatre d'ús del iodur de plata contra les pedregades.

Els efectes de les pedres han deixat 100 milions de quilos de fruita danyada, quantiosos desperfectes en béns particulars i en equipaments municipals i a més, tal com també s’ha posat de manifest en la reunió, el perill de perdre mercat al no poder abastir la comercialització.

No ens podem permetre el luxe de deixar d’explorar noves alternatives complementàries de protecció activa,

ha dit Reñé després de referir-se a les assegurances i a les xarxes antipedra.


“Per tant, demanarem informació en tots els àmbits per deixar de banda llegendes urbanes. Tenim la responsabilitat de ser objectius”, ha sentenciat.

Els primers informes s’exposaran en una jornada tècnica que tindrà lloc a la propera Fira de Sant Miquel de Lleida.

comentaris