Proposta per descobrir la Vall de Vinaixa aquest diumenge amb una jornada de senderisme i orientació

De la mà del projecte Espais Naturals de Ponent i amb dos recorreguts, de 19 i 12 km, que es podran fer corrent o caminant

Espais Naturals de Ponent, projecte impulsat per l’Associació Leader de Ponent amb l’objectiu de donar a conèixer, potenciar el valor afegit i evolucionar els espais naturals de les comarques de les Garrigues, l’Urgell, el Pla d’Urgell i el Segrià Sud, proposa descobrir aquest diumenge 3 de setembre l’espai natural de Vinaixa a través d'una jornada de Trekorientació, una activitat que combina el senderisme i l’orientació i en la qual els participants, organitzats de forma individual o per grups, tenen per objectiu realitzar un itinerari a peu trobant les fites o balises marcades en un mapa.

Activitat de Trekorientació adaptada a tots els públics  

Els interessats en la proposta es poden inscriure al recorregut Groc, amb una distància total de 19,200 km, de forma individual, en equips de dues o tres persones i fins i tot amb la mascota. També poden optar pel recorregut Blau, de 12 km i en el qual es pot participar per equips a les categories d’amics, família o amb mascota. Tots dos recorreguts es podran fer corrent o caminant, ja que no hi ha un temps límit de realització de l’itinerari.  

Amb aquesta activitat esportiva i d’orientació, els visitants descobriran el paratge natural de la Vall de Vinaixa, al nord-est de les Garrigues i que compta amb una barreja forestal i agrícola molt diversa, a banda d'amb nombroses espècies d’elevat valor natural com l’àguila cuabarrada.  

L’activitat, que té la sortida i l’arribada al costat de les piscines municipals de Vinaixa, s’iniciarà a partir de les 08.30 hores del matí. La inscripció prèvia es pot fer fins divendres dia 31 d’agost, té un preu reduït i es pot fer a https://www.dracactiu.com/trekorientacio/inici/, encara que el mateix dia també s’admetran inscripcions al punt de recollida de dorsals si hi ha places disponibles. La inscripció inclou la samarreta de record i dos avituallaments pels participants. L’empresa organitzadora, Drac Actiu S.L., fa quinze anys que organitza aquesta prova en diferents espais naturals de tot el territori com el Bosc de Poblet, l’Albareda de Santes Creus o la Serra de Bellmunt i Almenara. 

Altres activitats per als mesos de setembre i octubre

A banda, i en l'aposta per descobrir el valor natural del territori, des d'Espais Naturals de Ponent es preparen altres activitats per a aquesta tardor com són Sent Utxesa a través dels sentits, amb concert de la banda Lauzeta Secans del Segrià i Utxesa, el dia 30 setembre; una caminada per conèixer el patrimoni que envolta l’espai natural Aiguabarreig Segre Cinca, el 8 d’octubre, o l'elaboració de caixes niu a Aiguabarreig Segre – Cinca, el 15 d’octubre.

comentaris