Quan les flors es converteixen en una expressió artística

El responsable de Floristeria Sanmartí ha volgut mostrar que la innovació i la creativitat també són possibles en el sector floral. La combinació de colors i varietats amb formes atrevides i originals són la component diferenciadora de l'establiment.

photo_camera Rubèn prepara una composició a l'interior de la floristeria.

La Diada de Sant Jordi sol ser una celebració en la que les flors prenen un especial protagonisme, amb les roses com a pol d'atracció, però un dia en el què els professionals del sector mostren la seva creativitat per tal que el públic apreciï, el que en realitat és un art. 

Amb la pretensió de divulgar aquest art amb la seva màxima expressió, a Mollerussa s'ha instal·lat un professional que sota la marca de Floristeria Sanmartí ofereix al públic la vessant més natural i propera de la floricultura fins a les composicions més creatives i innovadores que el públic es pugui imaginar, perquè per aquest estilista, les flors també formen part de l'entorn artístic.

Format en l'Escola d'Art Floral de Catalunya, el responsable de Floristeria Sanmartí preten que el públic valori les propostes florals de temporada, sortint del estereotips i tòpics comercials, i donant valor als productors de proximitat, per aquest motiu el seu establiment que es troba a la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa, presenta la seva oferta de varietats en l'ambient natural, sense fred industrial. La floristeria exposa una amplia varietat de flor tallada de temporada en aigua natural, el que permet mostrar totes les qualitats de la planta. 

L'estratègia de Sanmartí és que el públic conegui tota la varietat de la flor de temporada, moltes d'elles desconegudes i no per això menys atractives, una manera de fer pedagogia de la floricultura, que completa informant als seus clients de totes les opcions per tal de conservar millors la flor tallada.

Com a estilista floral, el responsable de Floristeria Sanmartí manté un continu contacte amb la formació, exposicions i jornades tècniques que li permet conèixer tota la innovació i creativitat més avançada del sector. Un entorn que intenta trencar amb els tòpics de complements exagerats que releguen l'atractiu de la combinació floral a un segon lloc, perquè la flor sigui el component que faci de la composició un autèntic treball artístic. Sanmartí reconeix que pot ser un xic arriscat aquesta aposta innovadora, però el públic aprecia cada cop més la tendència creativa d'aquest camp professional. 

Comentaris