Querella contra l’alcalde de la Granadella per presumpta prevaricació

Una empresa de la Granadella ha presentat una querella contra l’alcalde, Carles Gibert, acusant-lo d’un presumpte delicte de prevaricació en considerar que se li aplicat una taxa que no s’hauria exigit a altres veïns.

Parc eòlic de la Granadella
photo_camera Parc eòlic de la Granadella.

Una empresa de la Granadella ha presentat una querella contra l’alcalde, Carles Gibert, acusant-lo d’un presumpte delicte de prevaricació en considerar que se li aplicat una taxa que, en canvi, no s’hauria exigit a altres veïns.

Segons afirma l’advocat Enric Rubio, representant de l’empresa, els fets es van iniciar l’any 2008, quan l’Ajuntament de la Granadella va decidir fixar en un 1% l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) per a projectes d’energies alternatives.

El conflicte va arribar quatre anys després, quan al 2012 el nou govern municipal va decidir augmentar l’ICIO al 4% a empreses de la població que només havien pagat l’1%, amb l’aval de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya.

Però segons afirma l’empresa de la Granadella en la querella, que ha estat admesa a tràmit per un jutjat de Lleida i compta amb el recolzament del testimoni de diversos veïns, els fets són constitutius d’un delicte de prevaricació, ja que l’Ajuntament de la Granadella únicament va revisar el pagament efectuat per alguns dels subjectes passius de l’ICIO de forma arbitrària i discriminatòria, i sostenen que l’alcalde va fer ús de la seua autoritat de manera totalment arbitrària, en perjudici de diversos contribuents i afavorint-ne d’altres.

Per la seua part, l’alcalde Carles Gibert, en declaracions als mitjans de comunicació lleidatans, ha negat les irregularitats denunciades i ha assegurat que el consistori sempre ha actuat d’acord amb la normativa vigent. Gibert ha destacat que van revisar la taxa que havien pagat 50 veïns perquè ho va marcar la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. Així mateix, ha afirmat que la querella té intenció política, ja que ha assegurat que alguns veïns van quedar exempts de la taxa perquè les seues obres havien prescrit o no requerien llicència d’obres.

Comentaris