Rafel Panadés deixa CiU i presenta candidatura independent pel Poal

Rafel Panadés es presentarà a les eleccions municipals del Poal com a cap de llista d'una candidatura independent (D.E.P).

L'alcalde del Poal Rafel Panadés.
photo_camera L'alcalde del Poal Rafel Panadés.

L'alcalde del Poal Rafel Panadés va comunicar aquesta setmana al comitè comarcal de CiU, la seva voluntat d'abandonar el partit fins que no finalitzés el procés judicial per la ubicació de la planta de biomassa que es vol construir propera al terme municipal.

Panades va manifestar que es presentarà als propers comicis municipals com independent, per coherència, i per respecte a tota la gent que l'ha recolzat al llarg de quatre anys, en la croada en contra de la construcció de la planta. Una lluita en la qual hi han participat particulars, plataforma, explotacions agrícoles i altres entitats. L'alcalde a afegit que des del municipi s'ha intentat convèncer a l'administració que la ubicació de la planta no era la més adient, i s'ha fet amb coherència i arguments sòlits.

El procés ha derivat fins al punt d'interposar un contenciós administratiu al Departament de Territori i Sostenibilitat, per presumptes irregularitats en la tramitació dels expedients de la planta. Per aquest motiu Rafel Panadés ha considerat més prudent mantenir-se al marge del partit, fins que es dictamini sentència en aquest procés. I no descarta tornar a les files dels nacionalistes.

Panadés ha afegit, que al marge de la coherència en el litigi, ha volgut anteposar els interessos dels veïns per sobre dels interessos personals o del partit. Encara que després de dotze anys com alcalde de CiU, ha estat una decisió dura i reflexionada durant alguns mesos, ha afegit Panadés, que creu que ha estat la més correcta i coherent mentre duri el procés judicial.

Comentaris