Ramon Carné revalida mandat de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell

La Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell va celebrar una sessió plenària tensa, amb el sou del president com a tema de debat i qüestió del seu contrincant, Amadeu Ros.

El president Ramon Carné en l'assemblea de la Comunitat General de Regants.
photo_camera El president Ramon Carné en l'assemblea de la Comunitat General de Regants.

Amb el 50,74% dels vots Ramon Carné va ser reelegit president de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell, un percentatge superior al 49,21% que aconseguia el seu contrincant, l'alcalde de Tornabous Amadeu Ros. L'elecció es va dur a terme aquest diumenge, en el marc de la Junta General celebrada en la seu dels regants, amb la presència dels representants de les col·lectivitats.

Una sessió plenària, en la que malgrat la demanda d'unitat del reelegit president, no es va poder evitar la tensió amb el candidat opositor, que qüestionava el sou del president com un dels arguments de la seva candidatura.

Ramon Carné va destacar que les acusacions del seu rival, sobre la manca de transparència i democràcia en l'entitat, així com el seu sou, no són veritat, ja que la comunitat presenta els comptes abans de cada assemblea, i respecte al sou ja estava establert avanç de què fos president. Carné va afegir que l'increment ha estat conseqüència de l'actualització, com la resta de treballadors de l'entitat.

Per la seva banda, Ros va reconèixer que havia perdut les eleccions pels vots dels ajuntaments, ja que els regants l'hi donaven suport.

Carné afronta el nou mandat amb el repte de continuar amb el manteniment de la xarxa d'abastament d'aigua i la seva optimització, així com amb la modernització dels regs. En aquest sentit Carné va destacar que cal la implicació de les administracions, i caldrà esperar la proposta del nou Pla de Regs del 2015, per poder desplegar noves actuacions.

Ramon Carné accedia a la presidència de la Comunitat l'any 1999, després de la renúncia de Xavier Coll per fer el salt a la política, repetia com a candidat únic el 2006, i va tenir com a opositor a Antoni Pané en les eleccions de 2010.

El responsable dels regants de l'Urgell, també és el president de l'Associació catalana de Comunitat de Regants, que es va constituir aquest any. I la seva primera actuació haurà de ser la designació dels membres de la Comissió Permanent, que regirà la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell en aquesta legislatura.

Comentaris