23.05.2022 |

Renault presenta el Nou Clio, en el llançament de la quarta generació d'aquest vehicle

Després de 22 anys d'història i més de 12 milions d'unitats venudes en 115 països, prop d'1 milió d'elles a Espanya, arriba el moment de llançar la quarta generació d'aquest vehicle. Es tracta d'un model completament nou, jove, sensual i esportiu, que concentra tot l'estil i l'emoció del Concept Car Dezir en el qual s'inspira.
Nou Clio
Renault presenta el Nou Clio, amb una nova línia sensual i atractiva.
Renault presenta el Nou Clio, en el llançament de la quarta generació d'aquest vehicle


Dinamisme, sensualitat i sentit pràctic

Nou Clio presenta el look i el dinamisme d'un 3 portes, i la funcionalitat d'un 5 portes, gràcies a la integració dels poms de porta en la carrosseria. Incorpora el nou frontal “Renault”, amb un gran logo posat en relleu sobre fons negre, llums de dia Led i una nova i expressiva calandra. És més llarg, més ample i més baix que el seu predecessor, dotant-se d'una línia sensual i atractiva que anticipa tota una nova generació de models. A més, posseeix la distància entre eixos més gran del seu segment, la qual cosa permet oferir una habitabilitat a l'altura de models de gamma superior.

Nou Clio també es caracteritza per la seva oferta de personalització exterior i interior: milers de combinacions possibles que persegueixen aconseguir que cada client pugui disposar d'un Clio únic.

Un altre punt essencial és el seu nivell de connectivitat, assegurat per una oferta multimèdia composta pel sistema Media Nav, de sèrie en els equipaments Expression i Dynamique, que incorpora una gran pantalla tàctil de 7”, navegador 3D, bluetooth i àudio-streaming, entre altres funcions, a fi de poder manejar totes les funcionalitats del vehicle de manera senzilla i segura. Pròximament, aquesta oferta es veurà completada pel sistema R-Link, que afegirà noves prestacions a partir de 2013. 


Nou Clio incorpora tota una bateria de tecnologies pràctiques per facilitar la vida a bord que corresponen a vehicles de segments superiors: radar posterior de proximitat, sensor de toxicitat de l'aire (no oblidem que a Espanya conviuen 6 milions de persones al·lèrgiques), sistema d'ajuda a l'arrencada en costa o pujada, o el sistema àudio alt de gamma sound by Arkamys completat per la funció Bass Reflex, que elimina les distorsions.

En termes de seguretat, Nou Clio continua l'herència del seu predecessor Clio III, que ja va ser el primer model del segment que va aconseguir les 5 estrelles de EuroNcap, i la incorpora als seus gens: abans fins i tot de la seva comercialització ja ha obtingut també aquest guardó, incloent la màxima nota en dos aspectes que preocupen especialment als nostres enginyers: la protecció de nens i la protecció de vianants.


L'eficiència de la Fórmula 1

És així mateix destacable la introducció de les noves motoritzacions Energy, en gasolina i dièsel, que capitalitzen tota l'experiència dels èxits de Renault en Fórmula 1 en matèria d'eficiència energètica, disseny estructural i gestió tèrmica, la qual cosa redunda en l'augment de les prestacions lligat a la disminució del consum i de les emissions. D'aquesta manera, el nou motor 3 cilindres i 898cc amb Stop&Start aconsegueix conjuminar 90cv de potència i el 90% del parell disponible des d'1.650 rpm amb unes emisions de CO2 de 105g i un consum de 4,5l. Igualment, el nou motor dCi 90cv ofereix un parell màxim de 220 Nm amb un consum de 3,6 l i unes emissions de 93g.

Finalment, ressaltar la important aportació de la indústria de Renault a Espanya al Nou Clio: tant els motors dCi com els principals elements del 3 cilindres, així com peces de carrosseria i caixes de velocitats, incloent una totalment nova, denominada JHQ Kaizen, que es caracteritza per la seva suavitat. També hi ha hagut una notable intervenció de la nostra enginyeria en la fase de desenvolupament i posada a punt dels motors. En definitiva, un alt contingut “made in Spain” a pesar que el model es va a assemblar en les factories de Flins (França) i Bursa (Turquia).

Nou Clio es comercialitzarà a Espanya a partir del proper 14 d'octubre a través d'una gamma senzilla, composta de 8 versions, partint d'un preu tan atractiu com el seu disseny: 11.950 euros. 

Renault presenta el Nou Clio, en el llançament de la quarta generació d'aquest vehicle
comentaris