07.10.2022 |
Territoris.cat

Reñé defensa la importància del món local pel conjunt de Catalunya

 L'alcalde de Fondarella ha fet una crida a la participació en l'acte del diumenge 9 de novembre i ho rebla amb un “Rotundament, posaré les urnes”.

Joan Reñé en la seva intervenció en el Fòrum Europa. Tribuna Barcelona.
Joan Reñé en la seva intervenció en el Fòrum Europa. Tribuna Barcelona.
Reñé defensa la importància del món local pel conjunt de Catalunya

El president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, ha fet una clara defensa del poder i la importància del món local pel conjunt de Catalunya, en la seva vertebració nacional i en el procés d’autodeterminació.

Aquest ha estat un dels principals missatges que el president de la Diputació de Lleida ha volgut transmetre a les 220 persones que han assistit aquest dijous a la conferència titulada Poder municipal, poder nacional que ha pronunciat en el marc de Fòrum Europa. Tribuna Barcelona.

En la conferència, Reñé ha exemplificat el poder del món municipal en l’acte celebrat el 4 d’octubre, quan la pràctica totalitat dels representants dels municipis de Catalunya es van reunir a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per manifestar públicament l’adhesió incondicional dels ajuntaments, al dret a decidir, a la Llei de consultes, al 9-N i al president Mas.

El president de la Diputació ha manifestat que

la transcendència simbòlica d’aquella trobada visualitzava la unitat del país. Des del poble més petit fins a la capital de Catalunya érem tot un per defensar una causa col·lectiva: la dignitat de les institucions catalanes i la voluntat democràtica dels seus ciutadans,

Reñé ha explicat que en aquest excepcional període que viu Catalunya, s’ha de tenir clar que sense el contrapès del territori, sense l’articulació entre ciutats i pobles, Catalunya seria una terra desequilibrada.

El president de la Diputació de Lleida ha defensat que no hi ha zones industrials i zones turístiques, sinó decisions que porten a un model o a un altre i que la Catalunya interior i de costa han de caminar juntes i formar part d’un tot.

Reñé ha finalitzat la conferència animant els catalans a participar el pròxim diumenge de forma pacífica i democràtica, com fins ara. En el torn de preguntes, també s’ha referit al procés consultiu previst per aquest diumenge i ha assegurat amb rotunditat que traurà les urnes al carrer.

El president de la Diputació ha criticat la intransigència de l’Estat espanyol per no acceptar que els pobles són diferents i ha afirmat que el respecte a les diferències és el que enriqueix els països.

Reñé defensa la importància del món local pel conjunt de Catalunya
comentaris