Reñé demana al Parlament una llei que preservi l'autonomia local davant LRSAL

El president de la Diputació manifesta que el text ha de garantir els serveis bàsics com ara la recollida de residus, l’abastament domiciliari d’aigua potable, la neteja viària i el control d’aliments i begudes evitant les duplicitats.

Imatge de la compareixença al Parlament del president de la Diputació Joan Reñé.
photo_camera Imatge de la compareixença al Parlament del president de la Diputació Joan Reñé.

El número d’habitants no ha de ser mai l’únic paràmetre sobre el qual fonamentar les decisions polítiques ni les inversions, i molt menys, l’elecció dels representants del poble de Catalunya,

ha afirmat Reñé que ha fet aquesta reflexió en el transcurs de la seva compareixença a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya, d'aquest dimarts, en el que els presidents de les quatre diputacions catalanes han fet la seva aportació en relació al Projecte de llei de governs locals de Catalunya.

Pel que fa al projecte de llei, Reñé ha demanat que el text preservi l'autonomia local més necessària que mai, enfront de la incorporació a la Constitució Espanyola del principi de sostenibilitat financera i, més recentment, l’aprovació de la Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local, que ha qualificat d’agressiva, regressiva i que està portant problemes.

Reñé ha manifestat que, a més de preservar l’autonomia local, el text ha de garantir els serveis bàsics com ara la recollida de residus, l’abastament domiciliari d’aigua potable, la neteja viària i el control d’aliments i begudes evitant les duplicitats. Tots els ciutadans tenen dret a rebre els mateixos serveis visquin on visquin, ha puntualitzat Reñé.

Així ho ha indicat el president de la Diputació de Lleida després de recordar que la demarcació de Lleida té més d’un centenar de municipis de menys de 1.000 habitants.

Comentaris