Reñé reclama unitat política i social perquè Catalunya assoleixi la indepenència

El president de la Diputació de Lleida confirma la seva participació a la Via Catalana aquest 11 de setembre i espera la màxima participació lleidatana.

Reñé ha destacat el paper de les administracions intermèdies.
photo_camera Reñé ha destacat el paper de les administracions intermèdies.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha confirmat la seva participació a la cadena humana “Via Catalana” organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) el proper dia 11 de setembre.

Tal com l’any passat vaig participar a la manifestació, enguany participaré a la Via Catalana per la independència. Crec que l’organització ha deixat molt clar quin és el concepte, i aquí, legítimament hi ha de ser tothom que se senti còmode i per això, jo hi seré.

En la seva intervenció al Lyccé Renouvier de Prada de Conflent, el president de la Diputació de Lleida ha apel·lat a la unitat dels temps de la Mancomunitat de Catalunya perquè Catalunya assoleixi la plena sobirania nacional. Llavors, com ara, dos factors es repeteixen: la voluntat participativa de la ciutadania i la possibilitat de construir la Catalunya que ambicionem, ha dit.

Segons Reñé, les estructures d'estat que proposa el President Mas van començar a bastir-se llavors. La Mancomunitat va deixar la idea als catalans que un govern propi és més actiu, pràctic i honest.

En la seva intervenció, Reñé també ha destacat el paper de les administracions intermèdies quan no han estat òrgans de control i vigilància estatal i ha recordat el paper de les diputacions com a administracions vertebradores de l'equilibri territorial i de suport al món local. Ja sigui Mancomunitat del 1914 al 1924, Comissaria de la Generalitat del 1931 al 1938, diputacions actualment o vegueries en el futur, han estat necessàries per vertebrar el territori.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement