15.07.2020 |
Territoris.cat

Salut Mental Ponent incorpora una nova àrea destinada a infants i adolescents

L'Associació ha presentat 'El Molinet' una nova secció de l'entitat que atendrà famílies d'infants i/o adolescents amb problemàtiques de salut mental des d'un àmbit comunitari.

Eva Barta amb les tècniques del projecte el Molinet
Eva Barta amb les tècniques del projecte el Molinet
Salut Mental Ponent incorpora una nova àrea destinada a infants i adolescents

L'associació Salut Mental Ponent ha presentat el projecte El Molinet, una iniciativa que té la voluntat de donar suport des del vessant psicosocial per acompanyar a l'entorn familiar en el seguiment de la malaltia i en la detecció precoç dels signes i símptomes d'alerta.

Amb aquesta iniciativa l'entitat vol complementar el treball iniciat en les àrees especialitzades; centres de salut o el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), entre altres, així com augmentar els recursos de suport a les famílies a la comunitat. Aquest projecte pretén donar resposta als interrogants de les famílies proposant diferents actuacions per acompanyar-les i potenciar els mateixos recursos del nucli familiar vetllant pel desenvolupament integral dels seus membres.

Segons explica la presidenta de l'entitat, Eva Barta, la secció es crea per donar resposta a les inquietuds de famílies amb menors afectats. De fet i segons va manifestar el conseller de Salut, Toni Comín, en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental el passat mes dʼoctubre, la infància ha estat el segment de població més castigat per la crisi i on més han crescut els problemes de salut mental.

El nou servei el compondran un equip multidisciplinari amb la missió d'orientar les famílies amb menors ja diagnosticats com de fer prevenció abans dʼun possible trastorn.

El Molinet vol ser una alternativa dʼatenció comunitària en el suport a famílies amb infants i adolescents amb problemàtiques de salut mental per a contribuir a la millora de la qualitat de vida de la població infanto-juvenil amb problemes de salut mental i la de les seves famílies mitjançant el desenvolupament dʼactuacions i programes adreçats a sensibilitzar, acompanyar i facilitar els processos de recuperació, capacitació i inclusió social dʼaquest col·lectiu.

Salut Mental Ponent incorpora una nova àrea destinada a infants i adolescents
comentaris