19.10.2021 |
Territoris.cat

Segona jornada sobre l’ametller ecològic a la Granadella

El proper dijous, 7 de maig, a la Granadella es realitzarà la segona jornada tècnica sobre l’ametller ecològic. L’acte va dirigit als productors d’ametlla ecològica catalans.

Foto jornada ametlla eco. 2014 - 1
Foto jornada ametlla eco. 2014.
Segona jornada sobre l’ametller ecològic a la Granadella

El proper dijous, 7 de maig, a la Granadella es realitzarà la segona jornada tècnica sobre l’ametller ecològic. L’acte va dirigit als productors d’ametlla ecològica catalans. Aquest és el segon any en que s’organitza la Jornada tècnica dedicada a l’ametller ecològic. L’èxit d’assistència de l’any passat ha fet que es volgués donar continuïtat a aquesta jornada.

Aquest conreu està despertant molt d’interès en els darrers anys i, evidentment, el preu de l’ametlla hi ajuda molt. Les perspectives encara són millors dins de la producció ecològica ja que aquest segment de la producció és minoritari encara que en els darrers anys hi ha una demanda creixent de productes agroalimentaris fets en producció ecològica. Enguany es parlaran d’aspectes agronòmics, així com es donarà una visió des del punt de vista de les associacions sindicals, dels productors i els transformadors.

La presentació anirà a càrrec de Carlos Gibert, alcalde de la Granadella, i de Llorens Canela, cap de l’Oficina Comarcal del DAAM a les Garrigues. A continuació Laia Vinyes, enginyera agrònoma de l’ADV Ecològica de Ponent farà una xerrada sobre el maneig del sòl i de la fertilització orgànica, l’especialista de la UdL-IRTA Xavier Miarnau explicarà les varietats d’ametller més adaptades per a la producció ecològica. La jornada tècnica seguirà amb un debat amb representants del sector, moderat per. Llorens Canela. Un dinar i una visita al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya de la Granadella tancaran la jornada.

Els organitzadors de la jornada, l’Oficina Comarcal del DAAM a les Garrigues, l’empresa Fruits Secs Sendrós i l’Ajuntament de la Granadella, tenen per objectiu que aquesta jornada, que es preveu realitzar anualment, sigui un punt de trobada i fòrum de debat per als productors catalans d’ametlla ecològica.

Segona jornada sobre l’ametller ecològic a la Granadella
comentaris