SEP Comunicació desenvolupa una plataforma per fomentar l'ús de noves tecnologies

L'empresa lleidatana SEP Comunicació ha desenvolupat una plataforma aplicada sobre una tablet, que té com a objectiu facilitar l'accés a continguts digitals en espais de pública concurrència. Un projecte que al Pla d'Urgell té la voluntat de gestionar l'equip de territoris.cat.

Els responsables del projecte amb el conseller Pelegrí i l'alcalde Àngel Ros.
photo_camera Els responsables del projecte amb el conseller Pelegrí i l'alcalde Àngel Ros.

Amb la marca comercial de +Press, l'empresa ha desenvolupat una plataforma que vol contribuir a la creació de ciutats 2.0 socialitzant l’ús de les noves tecnologies. Un projecte que neix a la ciutat de Lleida amb la voluntat de desplegar-se per la demarcació de Lleida, Catalunya i Espanya,  fonamentat en la distribució d’informació i serveis digitals a través de “tablets” ubicades a espais de pública concurrència i que funcionen amb un programari de desenvolupament exclusiu. 

El punt de partida han estat una vintena d'aparells distribuits per la capital del Segrià, que abans de final d'any s'ampliarà a un centenar d'unitats que els usuaris podran trobar en espais diversos com bars i restaurants, passant per perruqueries o consultes mèdiques, fins a locals socials o altres punts públics.

L'equip de territoris.cat ha col·laborat amb l'empresa lleidatana en la divulgació del projecte, ja que es tracta d'una iniciativa innovadora que el diari digital té la voluntat de traslladar al Pla d'Urgell, amb el mateix objectiu de poder contribuir a la transformació 2.0 de la nostra capital.

En els darrers anys, la indústria dels continguts digitals ha anat escurçant el terreny a la dels analògics fins arribar a superar-la. Darrere aquest creixement es troba el canvi en els hàbits dels consumidors en l'accés a la informació i l'entreteniment. I entre tots els dispositius que hi ha actualment en el mercat tecnològic per accedir-hi, es constata que la “tablet” és cada cop el més utilitzat. En aquest context, +Press es serveix d'aquest suport per oferir un doble servei. D'una banda, proporciona a l'establiment adherit una eina que li ha de permetre impulsar el seu negoci i obrir noves vies de promoció a través d'internet i les xarxes socials. L'altre servei està adreçat al consumidor final, configurant tot un conjunt de continguts digitals, ja siguin de caire informatiu o d'entreteniment, i posant al seu abast diferents ofertes i avantatges exclusius. D’aquesta manera, es crea la interacció entre una comunitat virtual formada per establiments i usuaris on tots els serveis estan a tan sols un clic.

+Press és un aliat modern per als temps d'espera. Mitjançant aquesta plataforma es pot accedir online de manera integrada i automàtica, per exemple, a la consulta de la premsa diària, a la informació dels esdeveniments més destacats de la ciutat, o qualsevol informació d'altres serveis que restaurants o altres empreses de serveis de la ciutat ofereixen.

Un espectacular muntatge audiovisual concebut pel fotògraf lleidatà Jordi Adrià va servir per presentar  la plataforma +Press a l’espai Magical Media, que va comptar amb la presència del conseller d'Agricultura Josep Maria Pelegrí i l'alcalde de Lleida Àngel Ros.

Comentaris