Sònia Morell, assessora d’imatge: “El negre no ens aprima, ens fa passar desapercebuts”

17/07/2017 MOLLERUSSA, LLEIDA - RETRAT SONIA MORELL ASSESSORA D'ESTIL & PERSONAL SHOPPER - FOTO: ADRIÁN ROPERO/defoto
photo_camera portada

Arriba el fred. Al carrer, els aparadors ofereixen les noves tendències en moda per a la temporada; a casa, el canvi d’armari i la proximitat de les festes de Nadal esdevenen de vegades un maldecap. Què hem de fer amb aquelles peces que no ens fiquem des de fa anys? Per Cap d’Any, cal comprar un nou vestit més actual o serveix el de l’any passat? Sònia Morell, assessora d’imatge, recomana fer neteja, fugir de les tendències i ser coherent.

Defensora de la importància de la vestimenta a l’hora de comunicar qui som, afegeix que en la seua feina s’ha trobat armaris que reflecteixen les diferents etapes de la vida d’una persona. I és per això que el primer que s’ha de fer –diu- és una neteja, separant les peces en quatre munts: el que m’agrada, el que s’ha d’arreglar, allò que porta records –recomana guardar-ho en una caixa– i el que s’ha de llançar. “L’ideal és tenir un armari en què t’agradi tot el que hi ha dins”, raona. SONIA MORELL 4

“En cada etapa de la vida prioritzem i això ens afecta i es reflecteix en la forma de vestir” -assegura. Sobre això, la Sònia reivindica que tothom té un estil, si bé es perd sovint –diu– en períodes durant els quals “ens fem invisibles”; una situació que acostuma a passar entre els 35 i els 55 anys, especialment en dones, i motivada “fins i tot de vegades de forma conscient” –destaca – pel fet de donar prioritat a qüestions com la dedicació als altres.

La Sònia, que es dedica a l’assessorament de la imatge des de fa un any i mig a través de la seua empresa, T’he Trobat, recorda com va decidir dedicar-se a aquesta professió després d’una mala temporada i preguntar-se: què se’t dona bé? “Sempre he ajudat la gent a comprar, em demanaven consells (...); llavors em vaig adonar que en això que m’agradava hi havia gent que hi treballava” -relata.

Va començar assessorant homes, sobretot separats, divorciats o solters. “Són molt pràctics i agraïts. Molts no es reconeixen; els canvia tot”. Ara també té dones clientes i fa tallers i xerrades, apartat aquest últim on es troba més còmoda.

Per a la Sònia, la seua feina consisteix a buscar un equilibri, una harmonia i “l’essència de cadascú”. És per això que advoca per conèixer el client. “Per a mi és molt important el contacte, parlar, saber en què el puc ajudar”. I defineix la professió d’assessor d’imatge com “un acompanyament, ajudar i fer-ho fàcil, donar seguretat i confiança a un mateix”.

També defensa que el servei d’un assessor és molts cops “una compra intel·ligent que estalvia temps i diners”. SONIA MORELL 1

Armari càpsula de 25 peces

Què s’ha de comprar?

“Moltes vegades no comprem, només fem neteja i el client descobreix peces que fa temps que té a l’armari, en veu la utilitat i li obres la llum”.

L’assessora de T’he Trobat és partidària de no abusar del negre “que no aprima, sinó que ens fa passar més desapercebuts”, i de fugir de les tendències, de les botigues low cost que les marquen “i t’obliguen a anar consumint”. En canvi, aposta pels bàsics i els complements, i aconsella un armari càpsula “amb més o menys 25 peces”, les quals dependran de la feina que es realitzi i de l’estil de cada persona, i que estaria format per peces neutres i combinables entre si. 

En aquest armari bàsic no hi poden faltar uns pantalons texans blaus i un o dos de negres, així com una jaqueta exterior, dues més –tipus bomber, caçadora o blazer– i una altra de pell, la qual podrà ser “més roquera o més dolça, depenent de cadascú”. “L’ideal és que per a cada pantaló hi hagi tres parts superiors. El joc el donaran les sabates i els complements (...). Amb un armari on es pugui combinar tot es poden crear fins a 96 looks” -assegura.

Seguir el protocol per Nadal

Un dels primers consells de la Sònia és “anar còmodes i ser coherents”.  Quan falten pocs dies per a les festes de Nadal, l’assessora diu que “per Nadal sempre és el mateix. Enguany es porta el vellut, el plumeti, les lluentors...”. I afegeix com a recomanació que cal invertir en complements, i defensa que aquests marquen l’estil de cadascú: “un cinturó, una agulla, una mitja amb un detallat o un brillant faran que no es vegi el mateix”.

Sobre el protocol és contundent: “se n’hauria de saber, si el segueixes o no És decisió teua” i valora que “si en saps i te’l saltes, segur que tens un criteri i si algú et fa un comentari te’n sortiràs”.

Malgrat tot, recomana “aplicar la lògica més que el protocol. S’hauria de ser prudent per exemple amb els dinars d’empresa... Tampoc és qüestió d’anar buscant Jacks” –riu.

I acaba dient que “a tots ens agrada que ens diguin que estem guapos avui”.

Comentaris