09.05.2021 |
Territoris.cat

Súmate, entitat de castellanoparlants que impulsen la independència de Catalunya

El vídeo que ha editat l'Associació Súmate, col·lectiu de catalans procedents d'altres comunitats autònomes, que després de residir molts anys a Catalunya se senten indignats per les injustícies de l'Estat en ver el país.

Súmate, entitat de castellanoparlants que impulsen la independència de Catalunya

Manifest de l'entitat:

Súmate és una associació sense ànim de lucre i no partidista constituïda per ciutadans i entitats cíviques i socials, que el seu objectiu és estendre el debat social i polític obert a Catalunya sobre el seu futur com a poble.

Súmate està formada en gran part per catalans de llengua i cultura castellana/espanyola que, per qüestions familiars i/o d'origen, hem mantingut aquest patrimoni sense renunciar per això a ser i formar part activa de la comunitat nacional catalana.

Súmate advoca per un debat obert, democràtic i participatiu que inclogui a catalans que sovint s'han vist exclosos o la seva opinió, segrestada per la desinformació, el desconeixement o els prejudicis.

Súmate denúncia fermament la destrucció de l'estat del benestar i la política d'ofec social, la qual cosa a Catalunya suposa la pèrdua d'oportunitats i l'augment de l'exclusió social. Entre aquesta població estem aquells que precisament vam venir a buscar un futur millor a Catalunya. I nosaltres i els nostres fills han contribuït a generar riquesa suficient per poder tenir un estat del benestar.

Súmate pretén ser part activa a afrontar els reptes socials i polítics de Catalunya. Després del reiterat menyspreu dels diferents governs de l'Estat espanyol cap a les necessitats i les justes reivindicacions de la societat catalana, ha arribat l'hora que treballem com un sol poble i construïm un nou país, en llibertat, que respecti la diversitat i amb el ferm convenciment que el nostre benestar present i el del futur dels nostres fills, dependrà de les nostres decisions.

Ara més que mai, la Catalunya social que volem i necessitem mereix decidir democràticament el seu futur i construir una Catalunya sobirana.

Súmate, entitat de castellanoparlants que impulsen la independència de Catalunya
comentaris