Tallers Miranda espera tenir finalitzades les obres al mes d'agost per iniciar el trasllat de part de l'activitat

L'empresa de Bell-lloc Regs del Segrià també ha iniciat el moviment de terres que donarà pas a la construcció de la nova nau, aquesta se suma a tres parcel·les més que s'han adquirit en el polígon de l'INCASOL.

La primera nau que presideix el polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc
photo_camera La primera nau que presideix el polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc

El polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc comença a despertar de la seva letargia de més de cinc anys, amb l'arribada de la primera empresa que ha començat a construir una nau, es tracta de Tallers Miranda de Maquinària Industrial de Mollerussa, dedicada a la fabricació, disseny i manteniment de maquinària agrícola i industrial.

Segons el responsable de l'empresa Ricard Miranda, la previsió és que les obres finalitzin al mes d'agost, noves instal·lacions que han de servir per a l'expansió de l'empresa mollerussenca, que anirà traslladant part de la producció al polígon, però sense deixar els tallers originaris a la capital del Pla d'Urgell. Una empresa que compta amb sis treballadors, i que compta amb clients destacats del sector agroalimentari de la demarcació de Lleida.

Tallers Miranda, destaca per la seva activitat en maquinària a mida, disseny i enginyeria que l'empresa adapta a les necessitats dels clients, per la qual cosa s'ha convertit en un referent del sector.

Alls tallers mollerussencs, s'afegirà l'empresa de Bell-lloc Regs del Segrià, dedicada a la comercialització de productes i sistemes de reg projecte, assessorament, venda, muntatge i manteniment de les obres. En aquest cas l'empresa ha dut a terme el moviment de terres i no iniciarà les obres fins passat l'estiu.

Les dues empreses, formaven part d'un primer paquet de compres que van adquirir cinc parcel·les que representaven una superfície de 24.418 metres quadrats, del total de 60 hectàrees de què disposa el polígon industrial més gran de la demarcació de Lleida, exceptuant les àrees de la capital.

El polígon el va adjudicar l'INCASOL al maig del 2007, per un pressupost de més de vuit milions d'euros, i es va finalitzar l'any 2010, en plena crisi econòmica, el que va provocar que l'INCASOL rebaixes el preu de les parcel·les per tal d'atreure noves inversions. També es va proposar el polígon per què fos un clúster d'empreses càrnies, amb el tancament d'alguns dels principals escorxadors lleidatans.

Un polígon que per altra banda pot ser el gran repte del nou equip de Gobern que lidera Carles Palau, donat que amb el relleu a l'alcaldia es troben que l'INCASOL transferirà la competència del polígon al municipi, el que significarà un important cost, que difícilment es podrà assumir, si no arriben més empreses. Per altra banda al llarg dels darrers cinc anys el polígon ha patit continus actes vandàlics, de robatoris de cable i d'altres elements metàl·lics.

comentaris