El territori col·labora en els milions de solidaritat de la Marató del 2016

De tots els racons del territori van sorgir, aquest diumenge, mostres de solidaritat en suport a la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, una constatació de la sensibilitat del nostre país

La Marató tancava aquest diumenge una nova edició amb una recaptació que superava els 8,4 milions d'euros, una xifra en la qual hi va col·laborar de manera substancial el territori. De nord a sud, i d'est a oest es van organitzar milers d'activitats, en solidaritat amb la recerca i les persones que han patit l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

Fem un recull d'algunes de les iniciatives que es van dur a terme en la demarcació de Lleida:

Vila-sana per la Marató 3GOLMÉS, al Pla d'Urgell, amb una recaptació de 2.829 euros, va dedicar el matí a un Bingo solidari, així com un Festival Funky-Hip Hop organitzat per Espai Sport.

VILA-SANA, despertava amb una caminada popular a l'Estany, i continuava amb un seguit d'activitats, com un divertit i curiós partit entre les noies del Futbol Sala i els pares de l'Hoquei, i l'Associació de Dones van organitzar un vermut musical amb ball de salsa amb desenes de persones participant-hi. Tot plagat va permetre recollir 1.003 euros. .

Golmes Marato 2016 1FONDARELLA, va aportar a la iniciativa solidària més de 2.233 euros, que es van recollir amb un espectacular, escala en hi-fi i sopar solidari, així com el mercat i esmorzar que va organitzar l'Associació de Dones. També es va organitzar un concert GOSPELPOP amb el grup VEUS.KAT. Falta sumar l'últim acte el festival d'escola Minyons d'Urgell de Fondarella, que el farem el dia 21 de desembre, on l'AMPA Minyons d'Urgell farà una rifa de premis a tots els assistents, els diners aconseguits també aniran a benefici de la Marató.

Flashmob-2MOLLERUSSA, va fer honor a la seva capitalitat amb una recaptació de 4.416 euros, amb un programa que va ser protagonista de les desconnexions de TV3, i en la que hi van participar un bon nombre d'entitats, així com els centres educatius. El matí arrencava amb un esmorzar solidari, que es va completar amb tómbola, venda de productes elaborats per alumnes de les escoles, gegants, bastoners, ballades de sardanes, teatre infantil i actuacions musicals.

Entre les iniciatives, destacar la Flashmob que van representar els alumnes de l'escola Ignasi Pereire, que van completar amb la representació de teatre Kamishibai, amb l'obra La Castanyera, sota la direcció d'en Carles Benseny.

Fondarella MaratóMollerussa per la Marató és el nom genèric de l'activitat, la qual engloba a totes les associacions i entitats que el mateix diumenge o en dies anteriors o posteriors duen a terme una activitat pròpia a benefici de la Marató de TV3. El fet d'englobar sota el mateix paraigües la majoria d'activitats permet fer l'ingrés de la recaptació en un mateix compte i així l'import total de la ciutat sempre és més considerable que de forma individual.

comentaris