30.11.2021 |
Territoris.cat

El territori commemora el Dia Internacional de la Dona

La plaça de l'Ajuntament de Mollerusa durant l'acció reivindicativa d'aquest matí
La plaça de l'Ajuntament de Mollerusa durant l'acció reivindicativa d'aquest matí
El territori commemora el Dia Internacional de la Dona

La plaça de l’Ajuntament de Mollerussa ha acollit l’acció reivindicativa com a suport a la Vaga Feminista d’avui. L’acció ha consistit en la lectura del manifest feminista Les veus que no veus i s’ha acompanyat amb la cançó Revolució de Les Kol·lontai. Els actes pel dia de la dona a la capital del Pla d’Urgell han seguit durant la tarda amb la conferència La intel·ligència emocional de les dones a càrrec de Katia Medeles i un homenatge a les mollerussenques nascudes el 1937, al Teatre l’Amistat.

Les Borges Blanques celebra el Dia de la Dona amb la lectura del manifest feministaLes Borges Blanques ha commemorat el Dia Internacional de la Dona amb una concentració davant del consistori, on l’alcalde Enric Mir, la regidora de Benestar Social i Família, Esther Vallès, i el delegat sindical del consistori, Joan Cornudella, s’han adreçat als assistents i han  donat suport a la Vaga Feminista i les aturades laborals de dues hores. Seguidament, s’ha llegit el manifest elaborat per l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

Agramunt ha presentat el documental Posem les dones en valor amb el testimoni de dones agramuntines en un acte a la Sala de Plens que s’ha sumat a la lectura del manifest. El vídeo dóna veu a una vintena de dones agramuntines que posen en valor les tasques del seu dia a dia. Per la seva part, l’Associació de Dones l’Esbarjo d’Agramunt ha fet una sessió de cinefòrum al Casal Agramuntí amb la projecció de El somriure de la Mona Lisa.

L'Ajuntament i les associacions femenines de Tàrrega llegeixen el manifestLes associacions femenines de Tàrrega van celebrar ahir el seu acte institucional per expressar el seu suport a la Vaga Feminista. La Sala de Plens de l’Ajuntament va acollir la lectura del manifest amb la presència de l'alcaldessa Rosa Maria Perelló; la regidora de Polítiques d'Igualtat, Núria Franquesa, i representants d'associacions de dones com el Fòrum Femení d'Opinió, Dones Arrel, APADOC i Verge del Pedregal. Aquest acte s’emmarca dins del cicle d’activitats per la igualtat de gènere que se celebra a Tàrrega fins al maig. FERRETERIA-BARO-MARÇ2018

A Cervera s’han realitzat diferents activitats que han començat amb una concentració a la plaça Major amb la lectura del manifest feminista i la visita guiada a l’exposició Cerverines en l’anonimat. La iniciativa Mou-te per la igualtat ha arribat a la tercera edició, una activitat que convida a tothom a ballar per la igualtat en una sessió de dansa a la plaça Universitat. Els actes pel Dia Internacional de la Dona clouran el dissabte amb el joc Les dones sàpiens promogut per La Segarrenca i que tindrà lloc al Centre Obrer a les 18.30 hores. El mateix dissabte, l’associació Synergies presentarà el cabaret Y me morí a les 21 hores a l’Auditori Municipal.

Xerrada de Mireia Aldomà dins dels actes pel Dia de la Dona a TorregrossaTorregrossa també va iniciar ahir els seus actes pel Dia Internacional de la Dona amb la lectura del manifest institucional, seguit de la xerrada Només són dones: a la vida i a la literatura que va anar a càrrec de Mireia Aldomà. Avui ha tingut lloc la presentació de l’exposició Quin temps tenim? L’organització de la vida quotidiana que es podrà visitar fins al dia 16 de març a la Biblioteca Maria Mercè Marçal.

El territori commemora el Dia Internacional de la Dona
comentaris