Timbals per celebrar el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Des de les Coordinadores d’ONGD de Girona i de Lleida proposen fer una Timbalada per la Pau per a treballar l’Educació per la Pau en el marc del Dia Escolar de la NoViolència i la Pau (DENIP) el 30 de gener de 2013.
Jornades per la Pau al col·legi del Carme i La Salle.
photo_camera Jornades per la Pau al col·legi del Carme i La Salle.

Des de les Coordinadores d'ONGD de les demarcacions de Lleida i Girona, han dissenyat un seguit d'actuacions per tal de que els escolars treballin els valors per la Pau i la No Violència. Tot dirigit a un acte central que està previst pel dimecres 30 de gener amb una gran timbalada per reclamar un món en Pau.

Els organitzadors han preparat un seguit d'unitats didàctiques per tal de que es puguin tereballar a les aules, distribuides per cicles educatius. Els interessats en participar en la iniciativa i aprofundir més en l'essència de l'educació per la Pau, poden accedir a la pestanya Educació per la pau. A més, també es poden trobar algunes idees per a  construir els  timbals i fins i tot alguns vídeos amb ritmes que podrem imitar. Visiteu la pestanya “Com fer un timbal per la Pau?”.

A Lleida, més d’una desena d’escoles escalfen motors pel DENIP amb els Tallers que ofereix la  Coordinadora. Els i les joves dels Cicles Formatius de Grau Superior de l’IES Ronda s’estan formant en matèria d’Educació per la Pau a través dels tallers de Formadors de Pau. Algunes escoles d’Educació Infantil i Primària també estan acollint els Tallers de la Coordinadora, com per exemple el Col·legi Les Dominiques, El Carme, l’Episcopal, Sant Josep de Calassanç, Riu Segre, Joan Maragall, l’escola Els Til·lers d’Artesa de Lleida i altres.

Des de FundiPau (Fundació per la Pau) ens ofereixen la possibilitat de plasmar les nostres activitats d’Educació per la Pau el seu Mapa del DENIP 2013.

Si voleu inspiració, en aquest vídeo la trobareu tota:

comentaris