27.05.2022 |

El repte de mantenir l'activitat immobiliària

L'empresari mollerussenc Francesc Clotet ha estat capaç de suportar la crisi immobiliària amb una impecable gestió basada en la transparència i l'assessorament en el procés que requereix tota transacció.
Les instal·lacions de Tot Vivendes al carrer Arbeca de Mollerussa.
Les instal·lacions de Tot Vivendes al carrer Arbeca de Mollerussa.
El repte de mantenir l'activitat immobiliària

Total transparència en la seva gestió empresarial ha estat la màxima d'aquest empresari del Pla d'Urgell. Una metodologia que Francesc Clotet ha aplicat a l'empresa Tot Vivendes des de la seva fundació. "Evidentment la gent ha de veure que tot està clar i la nostra finalitat ha de ser que li puguem oferir al client un bon immoble a un bon preu, així com que els nostres venedors puguin vendre l'immoble el més aviat possible, amb la satisfacció de què el seu valor estarà dins del preu correcte de mercat", afirma Clotet.

Pel que fa al sector, i de cara al 2013 es preveu que serà un any difícil, les incògnites hi són, sobretot referent al SAREB o Banc dolent (Sic)-Societat d'Actius de reestructuració bancària-. Clotet opina que "hem de veure la finalitat d'aquest banc, quina serà exactament la seva funció, si realment farà servei o si com diuen, els immobles es vendran en els Fons d'inversió internacionals". Sobre aquest tema es plantegen molts supòsits, fins i tot, ell es pregunta "qui vendrà aquests immobles del Banc SAREB? les immobiliàries, també?"

Per altra banda, davant de si la banca continuarà o no en la gestió immobiliària, Clotet creu que aquesta és la incògnita per al 2013 en el sector, i creu que la gran competència que suposa aquesta, tampoc és tan significativa, perquè evidentment, els immobles de la banca els continuen venent també les immobiliaries. Com agent col·legiat, Clotet afegeix que el SAREB necessitarà dels agents API per vendre, els quals "estem regulats per les normatives pertinents i adequades per fer aquesta tasca, el que significa que el SAREB no haurà de provisionar-se de molts empleats i duplicar funcions, un treball que ja fem nosaltres".

Com a paradoxa, Clotet destaca que Tot Vivendes,  empresa immobiliària amb seu al Carrer Arbeca de Mollerussa, es va fundar l'any 2007, just acabat el boom immobiliari, i que per tant la seva trajectòria fins avui ha estat de molt esforç i dedicació. "El fer una correcta gestió de la nostra tasca, ha estat clau per resistir l'embranzida de la crisi, la qual cosa ens ha permés aguantar i arribar fins ara". En una situació de crisi, Clotet considera que es dóna per satisfet en poder mantenir el volum actual de transaccions que està fent l'empresa.    

El repte de mantenir l'activitat immobiliària
comentaris