10.05.2021 |
Territoris.cat

Les Escoles Agràries de Catalunya han tingut la millor matrícula dels darrers 40 anys

La consellera Meritxell Serret va reconèixer la tasca dels professors en la formació del sector agroalimentari català, en el marc de l’Escola d’Estiu de les Escoles Agràries, a Tàrrega

La consellera Meritxell Serret presideix Escola d’Estiu de les Escoles Agràries
La consellera Meritxell Serret presideix Escola d’Estiu de les Escoles Agràries
Les Escoles Agràries de Catalunya han tingut la millor matrícula dels darrers 40 anys

El curs 2015-2016 de les Escoles Agràries catalanes ha estat el millor dels més de 40 anys de servei de formació: amb més alumnes que mai en formació agrària. Aquest és el balanç que va fer aquest dijous, la consellera d'Agricultura Meritxell Serret en el marc de l’Escola d’Estiu de les Escoles Agràries, que se celebra a l’EA de Tàrrega, en què participa prop d’un centenar de docents. Un total de 9.950 alumnes s'han matriculat enguany 838 dels quals en la formació inicial que correspon als Cicles Formatius; 3.205 ho han estat de Formació a Distància (FAD), que s’imparteix a través de la plataforma RuralCat, i la resta en els cursos de formació contínua.

La consellera ha valorat molt positivament aquestes dades, que se sumen als bons indicadors sobre la incorporació de joves a l'activitat agrària, concretament l’any 2015 s'han incorporat 810 i l’any 2016 s'ha tancat  amb 545 sol·licituds. Serret ha recordat que a aquests joves se’ls fa un itinerari formatiu personalitzat en funció del seu projecte d’empresa agrària i se’ls ofereix la formació que necessiten per a què puguin ampliar la seva capacitació professional.

En el decurs de la trobada amb els professors participants en aquesta Escola d’Estiu, Meritxell Serret ha reconegut la tasca dels professionals d’aquests centres del Departament estratègica, cabdal i indispensable tant per al sector com per a la societat i per al país, i la dels propis centres. La consellera ha assenyalat que en els darrers anys han incrementat la seva oferta docent en més del 50%, alhora que també s’ha vist incrementat el nombre d’alumnes, d’hores formació, de diversitat de projectes formatius, i el tutoratge i formació dels joves que s’incorporen; una tasca que ha coincidit en la implantació del sistemes de qualitatIS0 9001-2008 a totes les escoles. Aquests bons indicadors són un reflex de la implicació del personal de les EA en la formació del sector agroalimentari, esforç pel qual us vull reconèixer i felicitar sincerament, ha clos la consellera Serret.

Les Escoles Agràries de Catalunya han tingut la millor matrícula dels darrers 40 anys
comentaris