07.12.2022 |
Territoris.cat

Dos infermers de Lleida participen en el fòrum Spinner d'emprenedoria, innovació i tecnologia

Projectes liderats per la infermeria lleidatana portada
Calderó va presentar dijous el projecte Sueñon® en una taula rodona moderada per l’exconsellera de Salut, Marina Geli
Dos infermers de Lleida participen en el fòrum Spinner d'emprenedoria, innovació i tecnologia

Miquel Àngel Calderó i Jordi Ballesté, infermers del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) han participat aquest dijous i divendres en el 1r Spinner d’Emprenedoria, Innovació i Tecnologia; un fòrum que és espai d’exposició, connexió i comunicació de projectes liderats per la infermeria o també d’idees que poden arribar a esdevenir projectes que tinguin impacte sobre la salut de persones, la seva qualitat assistencial i les organitzacions.

Calderó va presentar dijous el projecte Sueñon® en una taula rodona moderada per l’exconsellera de Salut, Marina Geli. El projecte, iniciativa d’Investén-isciii-Instituto de Salut Carlos III, està liderat a Catalunya pel COILL i s’impulsa des del món de la infermeria amb l’objectiu de promoure el descans de persones hospitalitzades. En aquest sentit, Calderó va explicar els diferents tallers i tècniques que ja es fan als hospitals per millorar la qualitat del son i que es basen en la importància del descans com a estil de vida i la implantació d’hàbits saludables per aconseguir-ho. 

Miquel Àngel Calderó i Jordi Ballesté, del COILL, exposen els projectes Sueñon® i Animate

Per la seva part, l'infermer Jordi Ballesté aborda en la seva intervenció el projecte ANIMATE, d’àmbit europeu, i que durant tres anys ha abordat un gran problema com és el salt generacional i la millora de la qualitat de vida de la gent gran. Tot això, mitjançant el desenvolupament i utilització de solucions innovadores basades en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). L'exposició de Ballesté se centra a explicar com es va crear una plataforma web intuïtiva i de fàcil navegació que va ser comprovada per usuaris finals lleidatans que eren cuidadors formals o informals amb o sense experiència.

L’Spinner és un fòrum anual en què les infermeres i infermers que ja estan liderant projectes o tenen al cap la posada en marxa d’idees o empreses trobin les eines adients per dur-ho a terme i visibilitzar el seu talent de la mà d’experts de primer nivell, així com l’espai per a comunicar-los i compartir-los.

Dos infermers de Lleida participen en el fòrum Spinner d'emprenedoria, innovació i tecnologia
comentaris