29 i 30 de novembre: trobada de bloggers i periodistes als Castells del Sió a La Segarra

La Segarra és la terra de castells per excel·lència. Són les seves fortaleses, torres, muralles i viles closes la punta de llança de la seva projecció turística i un immens patrimoni que la converteix en un destí turístic i cultural de gran encant.
photo_camera Miquel Parramon, Adrià Marquilles i Jaume Moya presentant l'acte.

Durant dos dies La Segarra i els seus castells seran l'escenari en el que diferents persones vinculades amb el món periodístic i digital  podran gaudir-ne mitjançant rutes literàries que els portaran per diferents indrets i castells segarrencs. També visitaran altres llocs d'interès turístic com poden ser el Museu de Guissona. L'acte de presentació va ser el dijous 29 de novembre al castell de Concabella i va ser dut a terme pel  Miquel Parramon, conseller de turisme del Consell Comarcal de La Segarra; el Sr. Adrià Marquilles, President del Consell Comarcal de La Segarra i en Jaume Moya, dinamitzador cultural, gestor d'alguns dels castells i autor de Camins de Sikarra.

La Ruta dels Castells del Sió, en el seu tram segarrenc, ha donat valor a aquestes construccions i ha projectat la identitat de la comarca i el seu atractiu turístic arreu del país. A poc a poc, els castells de la Segarra estan ja ocupant un lloc preferent dins la projecció de les Terres de Lleida i, gràcies al desenvolupament d’infraestructures turístiques i serveis d’allotjament, restauració, productes propis i rutes guiades de qualitat, poden garantir al visitant el grau de satisfacció i acolliment que mereix.

Imatge d'un Castell SegarrencLa iniciativa pública i la privada s’uneixen per posar llum sobre tots aquests actius en la presentació per bloggers i periodistes de la ruta literària pels Castells del Sió. Turisme del Consell Comarcal de la Segarra i Camins de Sikarra presenten una nova perspectiva  a tot aquest patrimoni, donant una volta més a la rosca de la Segarra. És aquesta una terra que ha estat secularment font d’inspiració per les plomes dels escriptors i, com no podia ser d’una altra manera, els seus castells i els seus paisatges han fer córrer rius de tinta. Amb aquest recorregut, visitarem els monuments més significatius de la comarca i, alhora, ens aturarem en d’altres més inèdits, guiats de la mà de poetes, assagistes i novel·listes de tots els temps, alguns consagrats i d’altres, potser no tan coneguts, però que han sabut plasmar el geni del lloc. Amb els versos de Joan Margarit, Jordi Pàmias o Rosa Fabregat, la prosa de Josep Pla o Manuel de Pedrolo, les cròniques de Josep M. Espinàs o Vidal Vidal, la inspiració de Manel Canals o Josep Coma i des de la pedra de l’estela de Servilla Praepusa, passant pels  goigs de les advocacions segarrenques fins el núvol del bloggers comarcals, la inspiració i l’emoció estan garantides en la ruta dels Castells del Sió a la Segarra.

La ruta literària  defineix un nou eix temàtic que incentivi al descobriment del potencial turístic de la Segarra, fixar-se de manera permanent a través de l’aplicació de les noves tecnologies i es concep com un recorregut subjecte a noves aportacions que ampliïn els punts d’interès al llarg de la geografia comarcal.

La definició del concepte i la selecció dels textos corre a càrrec de Camins de Sikarra, la seva producció i execució es realitza conjuntament amb el Consell Comarcal de la Segarra i el projecte rep el suport del Patronat de Turisme de Lleida i l’Agència Catalana de Turisme.

Podeu descarregar el programa en aquest enllaç.

Comentaris