Unió de Pagesos anuncia mobilitzacions per la Fira de Sant Miquel i a Fruit Attraction de Madrid

Els participants en la protesta d'Unió de Pagesos a Lleida
photo_camera Els participants en la protesta d'Unió de Pagesos a Lleida

Unió de Pagesos ha anunciat que prepara per a les properes setmanes noves mobilitzacions per exigir solucions a la crisi de preus que arrossega el sector de la fruita de pinyol. En concret, estan previstes coincidint amb la 63a Fira de Sant Miquel, que se celebrarà a Lleida del 27 de setembre a l'1 d'octubre, i amb Fruit Attraction, que tindrà a Madrid entre el 18 i el d'octubre.

Representants d'Unió de Pagesos, després de lliurar el manifest a la subdelegada del governEl sindicat agrari ha fet aquest anunci en el decurs de la protesta que ha tingut lloc aquest dimecres davant la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida. La convocatoria tenia com a objectiu reclamar a la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, mesures per fer front a la crisi de preus de la fruita de pinyol, que porta els productors a una situació insostenible a l'estar venent préssecs i nectarines per sota de costos de producció. La concentració s'ha dut a terme finalment a la capital del Segrià després que l'organització agrària no rebés l'autorització del Ministeri per dur-la a terme a Madrid. .

El coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan CaballPer una banda, el sindicat agrari insta la ministra d'Agricultura a sol·licitar a la Comissió Europea (CE) que declari de forma "urgent" la situació de pertorbació de mercat per a préssecs i nectarines "després de quatre anys en una situació de crisi de preus en origen", cosa que permetria articular noves mesures a les implementades fins ara, tal com ja es va fer anys enrere per al sector de la llet., ja que "les articulades fins ara no són suficients", segons ha manifestat el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball.

En aquest sentit, UP vol que el Ministeri demani autorització al Consell de la Unió Europea per tal de poder articular una ajuda d'Estat que inclogui ajuts directes per superfície declarada en les sol·licituds d'ajuts directes de la PAC per als agricultors professionals o per a les explotacions agràries prioritàries. L'organització agrària també reclama bonificacions o la reducció de les quotes de la Seguretat Social dels autònoms vinculats a explotacions hortofructícoles.    

Comentaris