23.10.2019 |
Territoris.cat

Unió de Pagesos i JARC convoquen la pagesia a una marxa de tractors pel territori català en defensa de la democràcia i la llibertat

Representants de les organitzacions agràries en el marc de la roda de premsa realitzada aquest dijous
Representants de les organitzacions agràries en el marc de la roda de premsa realitzada aquest dijous
Unió de Pagesos i JARC convoquen la pagesia a una marxa de tractors pel territori català en defensa de la democràcia i la llibertat

Unió de Pagesos i JARC han anunciat, aquest dijous al matí i en el marc d'una roda de premsa, que convoquen la pagesia catalana a una marxa per la democràcia i la llibertat aquest dissabte 23 de setembre a les comarques de Lleida i divendres 29 a la resta del territori. Les dues organitzacions reclamen "la immediata posada en llibertat dels càrrecs polítics detinguts", denuncien "la intervenció de facto de la Generalitat de Catalunya" i deploren "l’assalt de la Guàrdia Civil a les conselleries d’Economia, Hisenda, Governació i Exteriors, entre altres organismes". També remarquen que l’atac al lliure funcionament de les institucions catalanes suposa "un atemptat a la democràcia".

Aquest dissabte 23 a les comarques de Lleida i divendres 29 a la resta del territori

D’altra banda, Unió de Pagesos, JARC i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya han subscrit un manifest obert a tot el sector que defensa que els catalans han de poder exercir el dret a decidir el seu futur com a poble. Les tres entitats denuncien l’actuació desproporcionada del Govern de l’Estat i de la justícia després de la convocatòria a la ciutadania catalana al referèndum de l’1 d’octubre i la violació de drets civils a Catalunya.

Segons el comunicat enviat, aquestes organitzacions lamenten aquests fets perquè "suposen un atac a les llibertats d’ideologia, d’expressió, de reunió, d’informació, de correspondència i de privacitat, la judicialització del debat polític a Catalunya, l’erosió de la separació de poders, la limitació a la llibertat d’expressió dels càrrecs electes i, finalment, la intervenció de les finances catalanes que posen en risc les polítiques agràries i rurals del país".

El sector agrari reclama el restabliment de l’autonomia financera de la Generalitat de Catalunya

Per tot plegat, refermen "el compromís amb les llibertats democràtiques i nacionals de Catalunya, i exigeixen l’immediat restabliment dels drets fonamentals i les llibertats conculcades, així com el restabliment de l’autonomia financera de la Generalitat de Catalunya".

Les tractorades marxaran fins a les seus dels organismes emblemàtics de l’Estat en cada territori, com les subdelegacions del Govern espanyol.

Comentarios