Les comarques de Lleida concentren sis caps de ruta dels mobilitzats per la Marxa Pagesa cap a Barcelona

Unió de Pagesos iniciarà la Marxa Pagesa per la dignitat de la pagesia dijous 26 de gener des de quinze caps de ruta d’arreu de Catalunya per confluir a Barcelona el 28

RutaPonentMuntanyaCentral interior
photo_camera Mapa #MarxaPagesa 26 i 27 de gener, i 28 a Barcelona

Unió de Pagesos mobilitzarà el camp català la setmana vinent amb la Marxa Pagesa per la dignitat, l’objectiu de la qual és fer una crida a la societat pel reconeixement de l’activitat agrària com a pilar de la societat del benestar. Al llarg de vint dies, el sindicat haurà organitzat un centenar d’assemblees informatives preparatòries a moltes comarques agrícoles i ramaderes catalanes. El dijous 26 de gener, des de 15 poblacions caps de ruta, sortiran tractors en columnes que s’aniran ajuntant fins a confluir el dissabte 28 a Barcelona a l’acte final de l’Avinguda Maria Cristina. Cartell per foto marxa pagesia texte

Segons un comunicat d'UP, aquesta mobilització general de la pagesia aplegarà homes i dones de les Terres de l’Ebre, Plana de Lleida, de les comarques de muntanya, de la Catalunya Central, del Camp de Tarragona, de les comarques de Girona i de l’Àrea Metropolitana. Iniciaran la ruta cap a Barcelona el 26 de gener des de diverses poblacions i cada territori articularà una columna o més d’una amb l’objectiu d’anar sumant gent i tractors al llarg dels recorreguts fins a la capital catalana.

Cervera serà una de les poblacions on es farà la primera pernoctació 

Unió de Pagesos lliurarà als alcaldes de les poblacions per on passarà la Marxa Pagesa el Manifest Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia i en alguns municipis es faran actes públics. El dijous 26 el sindicat farà assemblees informatives a les poblacions on es farà la primera pernoctació: el Morell, Cervera i Vidreres. El divendres 27 a la tarda la pagesia mobilitzada es concentrarà a tres poblacions a les portes de Barcelona: Badalona, on es farà un tast de productes de temporada i proximitat, Molins de Rei, on se celebrarà una assemblea, i Santa Perpètua de Mogoda.

El dissabte 28 al matí, dues columnes de tractors entraran a Barcelona pel nord i el sud de la ciutat i circularan fins a l’Avinguda Maria Cristina, on tindrà lloc a les 11.30 h l’acte final de la Marxa Pagesa, al qual, a banda de representants sindicals, també hi ha convidats representants de la resta de la societat civil catalana.

L'acte final serà a les 11.30 de dissabte i estan convidats representants de la societat civil catalana

La Marxa Pagesa interpel·la directament a Govern i societat catalana per posar de manifest que cal incorporar la Catalunya pagesa al nou model de país i superar els reptes que posen en qüestió la seva funció bàsica: proveir d’aliments la població, conservar els recursos naturals i mantenir el paisatge agrari i rural, i garantir l’ocupació equilibrada del territori, afegeix el comunicat.

El sindicat resumeix les reivindicacions de la Marxa Pagesa en el Manifest Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia. Aquesta mobilització reclama renovar el contracte de la societat amb el camp per al futur més immediat. Així, també, per estendre la necessitat d’aquesta nova entesa de la societat amb el sector agrari, els sindicalistes impulsen a partir d’avui, a més, la campanya Vull un país amb pagesia perquè tota persona que ho vulgui expressi el suport a la pagesia amb una foto o post llançat al Facebook i al Twitter. A més, entitats i persones poden adherir-se al manifest a través del web marxapagesa.cat, al qual ja s’hi han sumat ajuntaments i entitats.

Comentaris