18.08.2022 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de Mollerussa espera la decisió judicial per actuar en el bloc abandonat del carrer Montsec

Els veïns del carrer Montsec de Mollerussa han mostrat la seva indignació per l'acumulació de brossa i la presència d'indigents, que s'allotgen en un edifici abandonat que es troba en aquest carrer.

Acumulació de brossa en el bloc d'habitatges del carrer Montsec de Mollerussa.
Acumulació de brossa en el bloc d'habitatges del carrer Montsec de Mollerussa.
L'Ajuntament de Mollerussa espera la decisió judicial per actuar en el bloc abandonat del carrer Montsec

L'Ajuntament de Mollerussa, després d'esgotar la via executiva per poder actuar en el bloc d'habitatges abandonat del carrer Montsec, espera la decisió judicial per poder emprendre accions definitives que permetin tapiar l'edifici. Així ho ha explicat l'alcalde Marc Solsona, qui ha afegit que el consistori ja va anunciar multes als propietaris d'edificis abandonats, que no prenguessin mesures per evitar el deteriorament l'any 2013, i en el cas del carrer Montsec ha estat impossible contactar amb els propietaris, per la qual cosa haurà de ser la justícia qui decideixi a qui atorga la propietat.

Solsona ha assegurat que el consistori fa mesos que coneix la situació, però es veu impossibilitat de poder actuar en una propietat privada, tot i així ja disposa del pressupost per actuar en aquest cas concret, una qualitat que s'eleva a 18.000 euros, i que repercutirà en el propietari que adjudiquin els jutjats.

Solsona ha recordat que a finals de 2013, els serveis tècnics de l'Ajuntament van elaborar una relació dels edificis inacabats i que presentaven deficiències en seguretat o bé en salubritat, en total catorze promocions, la majoria dels quals són de propietaris privats tret de dos que pertanyen a entitats bancàries.

L’objectiu del consistori, va ser reclamar als propietaris que es facin càrrec d’acabar els tancaments per tal d’evitar l’accés de persones alienes a la propietat i l’acumulació, de deixalles, així com l’entrada de coloms amb els consegüents problemes de salubritat que comporten. L’alcalde també ha explicat que alguns dels casos també s’ha detectat que els promotors de les obres han deixat inacabades les voreres i això, ha indicat, ja és una qüestió que repercuteix a la via pública que és de tots.

Els veïns de la zona han explicat a Territoris.cat, que l'acumulació de brossa és cada cop més gran, i els dies de calor desprenen una forta olor. Per altra banda els veïns també mostren la seva preocupació per la presència d'indigents i gents "estranya" que sobretot a la nit es reuneix en aquest edifici, que es troba totalment obert. Tot plegat representa un problema d'insalubritat i inseguretat en la zona, afegeixen els veïns.

L'Ajuntament de Mollerussa espera la decisió judicial per actuar en el bloc abandonat del carrer Montsec
comentaris