27.11.2021 |
Territoris.cat

Xavier Ayala va fundar "Vi per Vida" amb la voluntat d'organitzar tasts solidaris

Vi per Vida ha mobilitzat més de 750 ciutadans, 20 institucions i personalitats de diversos àmbits per als tasts de Mollerussa i Calella de 2014.

Acte de lliurament del donatiu de Vi per Vida a l'IRB de Barcelona.
Acte de lliurament del donatiu de Vi per Vida a l'IRB de Barcelona.
Xavier Ayala va fundar "Vi per Vida" amb la voluntat d'organitzar tasts solidaris

El sommelier mollerussenc Xavier Ayala va lliurar el passat dijous 3.800 euros a l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB), una quantitat que ha estat fruit dels tasts solidaris que es van organitzar a Mollerussa i Calella, el passat any. Ayala va lliurar el donatiu a Joan Guinovart, director de l'IRB Joan Guinovart, qui va agrair a l'entitat,haver convençut a tanta gent a participar i haver sumat aliances amb institucions i cellers per tirar endavant els tastos i, amb tot això, sensibilitzar i recollir diners per a la recerca.

Ayala va dur a terme aquestes accions populars, a través de l'associació Vi per Vida, una organització que va néixer amb l'impuls del sommelier i el suport de la família Ayala-Cots, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la metàstasi, i contribuir a la recerca desenvolupada en aquest àmbit en laboratoris competitius de Catalunya.

Les dues accions de Vi per Vida van mobilitzar més de 750 ciutadans, 20 entitats, com el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), els ajuntaments de Mollerussa i Calella, 11 cellers de diverses comarques amb DO, associacions locals, restaurants, escoles d’hostaleria i empreses patrocinadores. A més, diverses personalitats catalanes han ofert suport i visibilitat a Vi per Vida, com l’investigador Joan Massagué, els restauradors Joan, Josep i Jordi Roca i Carme Ruscalleda, la il·lustradora Pilarín Bayés, els actors Carlos Latre i Quim Masferrer, la periodista Elisabet Carnicé, el músic David Carabén del grup Mishima i l’esportista Àlex Márquez.

Xavier Ayala va anunciar que l’associació ja està organitzant tres degustacions de vins més, amb el mateix esperit popular. La propera se celebrarà a principis del mes de maig, concretament el diumenge 10 durant la cinquena mostra de vins i caves Vigralla del Baix Penedès, i repetiran Mollerussa, el 23 de maig, i Calella, a la tardor de 2015.

Xavier Ayala va fundar "Vi per Vida" amb la voluntat d'organitzar tasts solidaris
comentaris