06.10.2022 |
Territoris.cat

El temporal Gloria provoca més de 5.000 serveis del cos de Bombers

El telèfon d'emergències 112 ha rebut prop de 9.300 trucades, per 7.023 incidents
Pla general de camps d'arròs afectats per la inundació marítima del temporal Glòria a la zona de la Marquesa, al delta de l'Ebre. Imatge del 21 de gener de 2020. (horitzontal)
Camps d'arròs afectats per la inundació marítima del temporal Glòria a la zona de la Marquesa, al delta de l'Ebre
El temporal Gloria provoca més de 5.000 serveis del cos de Bombers

Els Bombers han atès, des del diumenge al matí fins ahir a la nit, 5.118 serveis relacionats amb el temporal Gloria.

Per Regions d'Emergència, la Nord ha estat la més afectada amb 2.042 serveis, seguida de la Sud amb 1.696, la de Girona amb 488, la de Tarragona amb 400, la de les Terres de l'Ebre amb 214, la de Lleida amb 155 i la Centre amb 123.

Protecció Civil indica que el tema que més preocupa és l'augment dels cabals dels rius a les comarques de Girona i de les Terres de l'Ebre.

D'altra banda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 9.299 trucades per 7.023 incidents relacionats amb el temporal. Les comarques amb més trucades han estat el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Maresme.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions continuaran actives a les comarques de Girona i a les Terres de l'Ebre, i el vent es mantindrà fins aquest matí, quan ja començarà a afluixar. L'onatge també seguirà sent intens amb onades de més de quatre metres.

Les nevades s'han de restringir les properes hores únicament a cotes superiors als 1.200 metres, per la qual cosa el pla Neucat ha baixat a fase de prealerta.

Pel que fa als rius, el cabal del riu Tordera és elevat i a Hostalric s'ha desallotjat quaranta-quatre persones preventivament d'habitatges propers al riu, que han estat traslladades al teatre del municipi. 

La Confederació hidrogràfica de l'Ebre ha informat del cabal creixent del riu d'Algars, afluent del Matarranya, que pot afectar els municipis d'Horta de Sant Joan, Arnes i Caseres, a la Terra Alta.

A Deltebre, tres persones han estat desallotjades pel temporal Gloria. Dues han estat evacuades després de la caiguda d'un arbre i una tercera perquè se li ha inundat la planta baixa del seu habitatge.

El temporal Gloria provoca més de 5.000 serveis del cos de Bombers
comentaris