La presidenta de l'ACM, Meritxell Budó es reuneix amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès

La trobada institucional s’ha produït al Palau de la Generalitat, amb el finançament local com a protagonista

reunio-acm-generalitat-20232 - Premsa ACM
photo_camera La reunió ha tingut lloc aquest dijous al matí al Palau de la Generalitat - Foto: Premsa ACM

La presidenta de l’ACM i alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó, i el vicepresident primer i alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, s’han reunit aquest dijous al matí amb el President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

La trobada, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, s’emmarca en la ronda de contactes que la nova presidenta de l’entitat municipalista ha iniciat per trobar-se amb representants del Govern català i de les principals institucions polítiques catalanes. Es tractava de la primera trobada oficial de la nova presidenta de l’ACM des de la presa de possessió el passat 15 de setembre. 

L’ACM ha posat èmfasi en la necessitat d’abordar un finançament “més just i adequat” per al municipalisme català. La presidenta de l’ACM, Meritxell Budó, ha destacat que ha arribat el moment d’abordar una nova Llei de Governs i Finances locals que defineixi bé quines són les competències dels ens locals i els recursos per assumir-les”.

En aquest sentit, ha insistit que hi ha moltes competències impròpies que assumeixen els ens locals des de fa més de quatre dècades i “és un tema no resolt”. I ha destacat que la nova normativa cal impulsar-la des del món local i “des del consens polític”.

Meritxell Budó ha emplaçat a fer un nova trobada institucional amb el president Aragonès, un cop l’ACM hagi definit en aquest darrer trimestre el Pla de Mandat i les línies estratègiques d’actuació en clau municipalista previstes en aquest mandat 2023-2027.

En aquest sentit, l’entitat municipalista s’ha posat a disposició del Govern català i del president Aragonès per col·laborar i treballar conjuntament en tot allò que afecti al món local.

 

Comentaris