Valtònyc anuncia que ha arribat a Catalunya: "Feliç de tornar a trepitjar ja els Països Catalans"

El raper mallorquí ha decidit tornar de Bèlgica aquest dissabte

El raper Valtònyc atenent els mitjans de comunicació amb el seu advocat, Simon Bekaert, després de la sentència del Tribunal d'Apel·lació de Gant que rebutja l'extradició

Data de publicació: dimarts 17 de maig del 2022, 09:45

Localització: Gant

Autor: Nazaret Romero (ACN)
photo_camera El raper Valtònyc atenent els mitjans de comunicació amb el seu advocat, Simon Bekaert, després de la sentència del Tribunal d'Apel·lació de Gant que rebutja l'extradició - Foto: Nazaret Romero (ACN)

El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc, ha anunciat aquest dissabte a la nit la seva arribada a Catalunya. "Feliç de tornar a trepitjar ja els Països Catalans", ha publicat a X després d'emprendre, a primera hora del matí, el camí de "tornada a casa" després de prop de cinc anys i mig exiliat a Bèlgica per evitar el seu ingrés a presó per la lletra de les seves cançons.

Valtònyc havia dit al matí que "tornar sempre és la millor part de l'aventura" i ha donat les gràcies a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per haver-lo "acompanyat" i "ara també en aquest primer trajecte de tornada a casa". El darrer tram fins a Catalunya l'ha fet acompanyat del periodista Vicent Partal i de l'exconseller de Cultura Lluís Puig.

L'advocat de Valtòynic, Gonzalo Boye, ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que el retorn a l’Estat espanyol el pot fer ara perquè la pena de tres anys i mig de presó per injúries a la corona, enaltiment del terrorisme i amenaces ja ha prescrit i s'han deixat sense efecte les ordres nacionals i europees de detenció i ingrés a presó.

Comentaris