La Diputació de Lleida inverteix més de 13 milions d'euros a l’Alt Urgell en 4 anys

La Diputació de Lleida ha invertit més de 13M€ a l’Alt Urgell els darrers 4 anys en actuacions de cooperació municipal i despesa ordinària dels ajuntaments, accessos, llars d’infants, carreteres i salut. D’aquests 13M€, 1,6M€ s'han destinat a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell.

Joan Reñé visita l'Hospital de la Seu d'Urgell.
photo_camera Joan Reñé visita l'Hospital de la Seu d'Urgell.

Així ho ha anunciat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, als mitjans de comunicació després d’inaugurar la jornada “L’acció internacional: una oportunitat de desenvolupament local” a la Seu d’Urgell. Reñé ha explicat que aquesta inversió s’ha fet en col·laboració amb el món local entenent la realitat del territori, aplicant polítiques des de la proximitat i donant prioritat a aquells aspectes més necessaris per als municipis.

“Hem deixat de fer infraestructures espectaculars perquè la situació econòmica no ens ho permet i hem actuat amb responsabilitat prioritzant plans de serveis als municipis i als ciutadans per mantenir la seva qualitat de vida”. El president de la Diputació de Lleida ha explicat que aquests 13M€ s’han invertit en diferents àmbits i actuacions, com en la millora de carreteres, en el manteniment de camins, en la promoció d’activitats culturals i en la recuperació de patrimoni, amb plans específics de suport a ens locals, amb la subvenció de les llars d’infants municipals, amb la millora del pla d’aigües o en la millora de la qualitat assistencial a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell.

Alguns dels projectes on ha invertit la Diputació en matèria de xarxa viària són  el condicionament, eixamplament, millora i pavimentació asfàltica de la carretera LV-5134, de Noves de Segre als Castells; el reforçament del ferm i millora de drenatge a la carretera LV-4008, de la C-462 a Ortedó o l’arranjament ferm camí d’accés a Argestues i Berén.

El president de la Diputació de Lleida s’ha desplaçat aquest dimecres a la Seu d’Urgell i ha visitat la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, on la corporació ha finançat la instal·lació d’una caldera de biomassa i l’adquisició d’equipament mèdic, com un colonoscop i un mamògraf.

Aquesta no és la primera vegada que la Diputació de Lleida col·labora amb aquest centre hospitalari de referència. La corporació va subvencionar amb 750.000 euros un nou sistema d’informació de gestió assistencial, gràcies al conveni de col·laboració interadministrativa signat entre la Diputació de Lleida, el Servei Català de la Salut i Gestió de Serveis Sanitaris.

Reñé defensa la internacionalització com un objectiu estratègic per al desenvolupament econòmic, social i cultural

Prèviament, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat l’encarregat d’inaugurar, juntament amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, la jornada “L’acció internacional: una oportunitat de desenvolupament local.

La jornada, organitzada per la Diputació de Lleida, juntament amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i la Diputació de Barcelona, està adreçada als ens locals i el seu principal objectiu és conscienciar-los del valor de la promoció exterior i alhora donar a conèixer els diferents instruments existents per tal que els ajuntaments puguin reforçar la seva projecció internacional.

En la seva intervenció, Reñé ha manifestat la transcendència i la importància de la internacionalització per enriquir i afavorir el desenvolupament econòmic, social i cultural del territori.

“La internacionalització del país és una necessitat i un objectiu estratègic bàsic, al qual no estem disposats a renunciar, per projectar la nostra identitat, per defensar els interessos generals del país a l’exterior, per influir en la presa de decisions i per arribar a uns nivells com més òptims millor de desenvolupament econòmic i empresarial”.

Reñé ha manifestat que creu “fermament” que la internacionalització és una oportunitat per al desenvolupament local i territorial, motiu pel qual la Diputació de Lleida treballa portant a terme diferents accions de promoció i col·laboració en aquest àmbit. La corporació “ha entès sempre la internacionalització com una obligació i com una responsabilitat, com una oportunitat i com una vocació, indefugible si volem donar-nos a conèixer a l’exterior”, ha indica Reñé.

En el seu parlament, Reñé ha assenyalat la bona tendència exportadora de les comarques de Lleida, que l’any 2013 han tornat a batre el seu màxim històric d’intercanvis comercials internacionals amb 2.555 M€.

A més, van exportar per un valor de 1.726 M€ i van importar per uns 766 M€, la qual cosa representa una balança comercial positiva i un augment de 149 milions d’euros respecte l’any precedent; és a dir, un creixement del 6,75%.

comentaris