20.01.2022 |
Territoris.cat

Presentació de l'oferta turística d'hivern de la comarca del Pallars Sobirà

El sector turístic del Pallars Sobirà s’ha reunit per tal de presentar els productes i les novetats de la temporada d'hivern.

 

Llàtzer Sibís_ Gerard Sabarich
Llàtzer Sibís_ Gerard Sabarich
Presentació de l'oferta turística d'hivern de la comarca del Pallars Sobirà

La presentació de la jornada ha estat a càrrec del President de Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís i el vicepresident del Patronat Intercomarcal de Turisme de les Terres de Lleida, Gerard Sabarich.

La jornada ha comptat amb representants del producte de la neu, la cultura, els guiatges i les possibilitats d’hivern als diferents parcs i estacions d’esquí pallareses com les d’Espot i Port-Ainé (SkiPallars), Baqueira Beret Bonaigua, Tavascan Estació d’Alta Muntanya, Estació de Muntanya Virós–Vallferrera i Llessui Snow Cat.

La intervenció d’SkiPallars ha estat a càrrec de seu director, el Sr. Xavier Bigordà, que ha presentat la nova temporada 2014/2015, esdeveniment i  competicions previstes a les dues estacions i les novetats entre les que destaquem les millores de la carretera d’accés a Port-Ainé i Espot, nous forfaits d’activitats guiades als recorreguts temàtics del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i Parc Natural de l’Alt Pirineu, nova web de les estacions, nou motor de reserves i un nou logotip per a les estacions de Port Ainé i Espot, entre altres.

Tavascan ha fet la presentació de l’estació mitjançant la intervenció de  l’Alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs. Seguidament, el Delegat tècnic, Pau Gomez ha informat dels diferents serveis a l’estació i de les novetats entre les que destaquem les diferents accions de millora de les infraestructures i l’accés a pistes, els Circuits inclusius Sumant Capacitat (es tracta de posar a disposició a persones en necessitats especials una sèrie de recorreguts adaptats)  de raquetes i nòrdic, les sortides interpretades amb màquina retrac i el centre integral dels esports d’hivern(servei de predicció locals d’itineraris de muntanya, guies alta muntanya, camp de pràctiques de DVA) entre altres.

Per part de Baqueira Beret Bonaigua, ha intervingut el Sr. Xavier Ubeira, Subdirector comercial, que les novetats 2014/2015 entre les que destaquem la celebració del 50 aniversari de Baqueira/Beret, nous remuntadors, noves pistes, nova web i una nova bassa a la Bonaigua que permetrà la innivació artificial de la zona la temporada 2015/2016.

En David Solana de Llessui Snow Cat, ha fet la presentació del seu projecte a la muntanya de Llessui,  amb l’objectiu de donar resposta al públic que busca un lloc verge i poc freqüentat on poder realitzar l’esquí o snow en una zona verge. Es tracta del servei d’una màquina retrac d’11 places (13 amb el guia i conductor) que a partir de 1600m (on hi arriben amb taxis-jeeps de la mateixa empresa) possibilita el desplaçament de l’esquiador fins a les parts més altes. Al llarg del dia es poden realitzar fins a quatre baixades per diferents punts de la muntanya de Llessui.

D’altra banda, també ofereix excursions amb la màquina per a les persones i famílies que volen gaudir d’unes espectaculars de la muntanya amb neu sense esquiar.

També ha participat a l’acte, Montse Batlle, en representació de l’Associació de Guies Interpretadors del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i Guies Interpretadors del Parc Natural de l’Alt Pirineu, que ha posat en relleu les diferents possibilitats de sortides interpretades a zones amb raquetes de neu, i a altres zones de cotes més baixes on poder realitzar sortides guiades pròpiament de senderisme interpretatiu per als diferents públics. Les activitats pròpies dels Parcs i les empreses de guiatge estan incloses dins el calendari d’activitats dels Parcs.

La intervenció per part de la branca més cultural la dut a terme el Jordi Abella, Director de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i Coordinador de la Xarxa de museus de l’Alt Pirineu i Aran, que ha aportat tota la diversitat d’oferta cultural existent a la comarca i que aconsegueix enfortir el producte d’hivern.

L'acte s’ha finalitzat amb la projecció del post promocional de la temporada d’hivern al Pallars Sobirà i han assistit un centenar de persones.

Presentació de l'oferta turística d'hivern de la comarca del Pallars Sobirà
comentaris