Es presenten els treballs previs de la nova Llei de Muntanya als alcaldes de l’Alt Urgell

Es planteja una nova manera d’operar, de tal manera que es concentrin els esforços en els projectes estratègics i es treballi mitjançant programes integrats.

Reunió del Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell a l’Espai Ermengol
photo_camera Reunió del Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell a l’Espai Ermengol

El director de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Pere Porta, ha exposat als alcaldes de l’Alt Urgell el procés i el contingut dels treballs previs a la redacció de la nova Llei de Muntanya de Catalunya, que ha de substituir l’actualment en vigor, que data de l’any 1983. La intervenció ha tingut lloc durant la reunió del Consell d’Alcaldes, celebrada el passat 10 de febrer a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell.

Atenent la demanda dels alcaldes de la comarca, Pere Porta ha anunciat la convocatòria, les properes setmanes, d’una nova sessió de debat i participació sobre la nova Llei de Muntanya a l’Alt Urgell, després de les que es van fer el mes de gener a Berga i a Sort. Com les anteriors, la próxima reunió estarà oberta tant a alcaldes i regidors com a la ciutadania en general.

El director de l’IDAPA ha fet un repàs de les diverses etapes del procés de participació i debat entorn la Llei de Muntanya des que es va iniciar, l’any 2011, i ha explicat els trets principals del document amb què s’està treballant i entre els quals destaca la proposta de conversió del propi IDAPA en una agencia d’integració i participació que exerceixi de node entre el territori i l’administració de la Generalitat. En aquest sentit, es planteja una nova manera d’operar, de tal manera que es concentrin els esforços en els projectes estratègics i es treballi mitjançant programes integrats.

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, considera que “cal una nova Llei de Muntanya que respongui a les necessitats reals del territori en els moments actuals”.

El Consell d’Alcaldes ha tractat altres temes, com ara el nou programa Leader per al període 2014-2020, i s’ha presentat el balanç anual de les actuacions del cos dels Mossos d’Esquadra a la comarca. Una altra de les intervencions ha estat la del diputat comarcal Antoni Navinés, que ha informat sobre diversos assumptes de la Diputació de Lleida que afecten l’Alt Urgell. Durant la reunió ha fet la seva presentació als alcaldes en nou delegat de TV3 al Pirineu, Eugeni Rius.

Comentaris