Teresa Carles Flax&Kale lidera el creixement de la kombutxa a l'Estat

La companyia ubicada a Bell-lloc d'Urgell passarà de produir 15 milions d'ampolles anuals a superar els 75

El president del Govern, Pere Aragonès, en una visita al Grup Teresa Carles

Data de publicació: divendres 03 de novembre del 2023, 15:38

Localització: Bell-lloc d'Urgell

Autor: Cedida per RomanRM
photo_camera El president del Govern, Pere Aragonès, en una visita al Grup Teresa Carles - Foto: Cedida per RomanRM

El Grup Teresa Carles Flax&Kale (TCFK) lidera el creixement de la kombutxa a Espanya i assolirà els 5,6 MEUR el 2023 només en aquesta categoria. La inversió en la planta lleidatana ascendeix ja a 12 MEUR des de la seva posada en marxa al 2018 i s'incrementarà amb un mínim de 5 MEUR addicionals, gràcies en part a l'arribada dels fons Next Generation, cosa que permetrà passar d'una capacitat de producció de 15 milions d'ampolles a superar els 75 milions anuals i entrar així en nous mercats. La planta compta amb una plantilla de 50 treballadors, que també anirà incrementant progressivament. El president del Govern, Pere Aragonès, ha visitat aquest divendres la instal·lació.

Les instal·lacions del Grup TCFK ocupen 6.500 metres quadrats i són el centre de referència de producció de kombutxa al sud d'Europa. L'objectiu de la visita del president Pere Aragonès ha estat conèixer de primera mà la forta aposta de la companyia per aquesta beguda probiòtica i el seu lideratge en el creixement de la categoria a Espanya. El seu CEO, Jordi Barri, ha avançat xifres molt positives respecte a la facturació de cara al tancament de l'exercici actual. Enguany s'ha registrat un creixement del 70% respecte a l'any anterior, quan es van facturar 3,3 MEUR en kombutxa.

Actualment la beguda fabricada en aquesta planta està present en mercats com el del Regne Unit, Holanda, Bèlgica, Àustria, la República Txeca, Romania i Hongria. En vista al 2024 es preveu incrementar fins a un mínim de 14 països.

Segons les darreres dades Nielsen, Flax & Kale és la marca que més creix al mercat espanyol tant en volum com en valor. A més, en termes de notorietat de marca i segons dades de Kantar, també és la marca que presenta més creixement del mercat, passant del 30 al 48%.

Comentaris