El Premi del Llibre Agrari de la Fira de Sant Miquel arrenca amb 16 propostes literàries

16 llibres i 30 articles s'han presentat enguany al Premi del Llibre Agrari i al Premi de l'Article Tècnic Agrari que se celebra en el marc de la Fira de Sant Miquel i del saló Eurofruit
Firma del Premi Llibre Agrari 2022 entre membres de la Fira i col·legis professionals ©FiraLleida
photo_camera Firma del Premi Llibre Agrari 2022 entre membres de la Fira i col·legis professionals ©FiraLleida

La Fira Agrària de Sant Miquel i Eurofruit es preparen per donar el tret de sortida als seus certàmens del 29 de setembre al 2 d'octubre al recinte de Fira de Lleida. El Premi del Llibre Agrari que se celebrarà durant aquests dies enguany ha seleccionat 16 obres i al Premi de l'Article Tècnic Agrari 46 articles presentats a la convocatòria. 

Les obres aborden els temes com: el pastureig, l'avicultura, la producció vegetal, l'agricultura regenerativa, les plantes tòxiques, la ciència i el sòl, les col·leccions vegetals locals, la repoblació forestal, les males herbes, els superaliments i els aliments ultraprocessats, la història econòmica de Lleida i de la Catalunya Occidental, les plagues en els cítrics i l'ecoturisme

Els premis de les dues convocatòries estan dotats amb 3.000 i 1.000 euros respectivament. Els dos premis, que compten amb el patrocini del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Col·legi de Veterinaris de Lleida i el Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, tenen l'objectiu de distingir les obres o els articles recentment publicats, en format imprès o digital, que suposin una aportació remarcable dins el sector agroalimentari o l'àmbit rural. Al mateix temps, pretenen estimular la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que permetin incrementar la literatura destinada als sectors esmentats. 

El jurat responsable de decidir les peces guardonades està integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de cadascuna de les institucions patrocinadores. El veredicte es farà públic el mes de setembre i el lliurament dels premis es farà en l'acte de cloenda de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit.

Història de la convocatòria del Premi del Llibre Agrari

Aquest premi es convoca de forma ininterrompuda des de l'any 1972 i enguany assoleix la 51a edició, mentre que el Premi de l'Article Tècnic Agrari celebra la 7a edició. Els dos guardons són els únics de l'Estat en els seus respectius àmbits.

Comentaris