El Govern presentarà el Projecte de llei de l'Estatut de municipis rurals a finals d'aquest any

La fira Municipàlia de Lleida tanca la seva edició "més gran de la història" amb 20.000 visitants
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, durant l'acte de cloenda de la 22a edició de la Fira Municipàlia de Lleida - Foto: Alba Mor
photo_camera La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, durant l'acte de cloenda de la 22a edició de la Fira Municipàlia de Lleida - Foto: Alba Mor

El Govern preveu presentar el Projecte de llei de l'Estatut de municipis rurals a final d'aquest any per tal de donar llum verda a la tramitació legislativa del document. Ho ha anunciat la consellera de la presidència, Laura Vilagrà, qui ha concretat que la normativa anirà adreçada als municipis de menys de 2.000 habitants. Vilagrà ho ha explicat durant l'acte de cloenda de la 22a edició de la fira Municipàlia de Lleida, "la més gran de la seva història" amb la participació de 315 expositors repartits arreu de 50.0000 metres quadrats de superfície. Durant tres dies, uns 20.000 visitants han visitat el certamen dedicat als serveis municipals i la fira ha generat un impacte econòmic de 15 milions d'euros a la ciutat de Lleida i voltants.

L'Avantprojecte de llei preveu disposar d'un nou marc normatiu amb rang legal adaptat a les necessitats dels municipis rurals. En aquest sentit, Vilagrà ha concretat que el Govern està treballant per fer realitat una normativa específica per als municipis de menys de 2.000 habitants i, amb una atenció més "especial", pels pobles de menys de 500 habitants.

La consellera també ha recordat que la Generallitat està treballant en l'Avantprojecte de llei de governs locals i finançament, per tal d'establir un sistema de govern local, les seves competències i les seves modalitats d'exercici.

Vilagrà ha fet aquestes declaracions en una atenció als mitjans de comunicació en el marc de l'acte de cloenda de la 22a fira Municipàlia de Lleida i el 6è Saló d'Innocàmping. El certamen ha comptat amb una afluència de 20.000 visitants, una xifra similar a la de les darreres edicions, i ha generat un impacte econòmic de 15 milions d'euros.

El president de Fira de Lleida i alcalde de la ciutat, Fèlix Larrosa, ha dit que l'edició d'enguany ha constatat el "model d'èxit" del certamen i ha afegit que volen potenciar-lo de cara a properes edicions.

L'objectiu de la fira és que els visitants, principalment alcaldes, regidors i tècnics de Catalunya i d'arreu del món, coneguin les novetats de l'àmbit municipal en matèria de mobilitat elèctrica, la gestió de la recollida de residus o la gestió de l'aigua, entre altres.

Comentaris