Del 17 al 19 d'octubre

Municipàlia creix un 20% i tindrà 351 expositors

Es tracta d'un certamen bianual que s'adreça específicament al món municipal i aplega empreses relacionades amb els serveis que requereixen les poblacions
Presentació de la 22a edició de Municipàlia i la 6a de Innocàmping - Foto: Oriol Bosch
photo_camera Presentació de la 22a edició de Municipàlia i la 6a de Innocàmping - Foto: Oriol Bosch

La 22a edició de la Fira Municipàlia de Lleida creix un 20% i enguany batrà rècords de participació fins als 351 expositors. Es tracta d'un certamen bianual que s'adreça específicament al món municipal i aplega empreses relacionades amb els serveis que requereixen les poblacions, per la qual cosa el públic exponencial que la vista són alcaldes, regidors i tècnics. La darrera edició es van comptabilitzar uns 18.000 visitants. Enguany hi ha 27.000 metres quadrats de superfície expositiva que ha calgut adaptar a les obres de pavelló de Vidre i, per això, s'han ubicat carpes a l'exterior del recinte. Municipàlia es complementa amb Innocamping, que celebra la 6a edició dedicada als equipaments i serveis a l'aire lliure.

Municipàlia i Innocàmping tindran lloc la setmana que ve a Fira de Lleida, del 17 al 19 d'octubre. El president de la Diputació Joan Talarn ha destacat que el certamen ja és tot un "referent" a Catalunya i també a l'estat espanyol. Per això els visitants provenen d'arreu, fins i tot de Portugal, el sud de França i Itàlia. Enguany se celebrarà l'edició més gran i a banda dels 351 expositors, hi haurà una cinquantena d'activitats paral·leles. També destaca la visita de 55 representants internacionals al certamen, principalment de l'Amèrica Llatina.

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, ha destacat que han quedat fora del certamen expositors, ja que no hi havia més espai per poder-los ubicar. Per tal de cobrir la superfície del Palau de Vidre i atendre la demanda de superfície coberta s'han instal·lat carpes de 5.550 metres quadrats al lateral del pavelló 4. També s'han construït dues sales per a jornades i presentacions de 200 persones de capacitat contigües a les carpes a part de les ja existents al pavelló 4.

Així mateix, Saltó ha assegurat que Municipàlia s'està consolidant com un referent en l'àmbit internacional i això "s'ha de vetllar" per tal que la fira es quedi a Lleida i vagi creixent encara més.

Per la seva banda, el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha dit que el creixement que ha viscut aquesta fira enguany és en expositors de diferents sectors. Ha posat en relleu que el tema de l'aigua tindrà un protagonisme "rellevant" sobretot en les jornades i debats, tal com ja va passar a la fira agrícola de Sant Miquel que es va celebrar el mes passat. En aquest sentit, en el marc d'Innocàmping hi haurà una jornada sobre com fer front al repte del canvi climàtic en aquests espais de lleure. En el marc de Municipàlia, però hi ha moltes jornades que giren al voltant d'aspectes com la mobilitat elèctrica, la fonamentació ecològica, les solucions sostenibles per a la gestió de les ciutats, la gestió del biogàs i els abocadors o la biodiversitat urbana i la gestió sostenible d'aus en entorns urbans.

Comentaris