El protagonisme de Lleida en el Moviment 07 després de 25 anys

El moviment 0'7 va tenir impacte arreu del territori, especialment a Lleida, on va ser molt significatiu. Aquí podeu llegir un petit recull dels moments més significatius
El moviment 0'7 va tenir impacte arreu del territori, especialment a Lleida
photo_camera El moviment 0'7 va tenir impacte arreu del territori, especialment a Lleida

Aquesta dimants  TV3 va emetre el 30 minuts Objectiu 0,7 sobre l'acampada a la Diagonal de Barcelona. Vint-i-cinc anys després dels inicis d'un moviment que va marcar un abans i un després en l'àmbit de la cooperació, el programa analitza en quin punt es troba el sector a casa nostra actualment.

El moviment 0'7 va tenir impacte arreu del territori, especialment a Lleida, on va ser molt significatiu. Per conèixer la mirada local, des de la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida vam fer un petit recull dels moments més significatius.

Contra tot pronòstic, l'any 1994 Lleida també es va sumar a les acampades que reclamaven al govern que destinés el 0,7% del PIB per a cooperació internacional. S'hi van sumar un centenar de tendes i va ser l'inici del Moviment 07 i la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida.

 L'any 1998, el Moviment 07 de Lleida protagonitza una de les accions amb més impacte. Durant catorze dies, un dels activistes del moviment es va penjar de la Seu Vella. L'acció va aconseguir un ampli suport i va finalitzar amb un concert històric de Lluís Llach.

L'acampada va anar més enllà del 0,7. La condonació del deute extern dels països pobres també va ser una gran batalla de la cooperació. L'any 1999, Lleida va ser una ciutat pionera en fer un referèndum per l'abolició del Deute Extern.Des de l'inici de l'acampada, van ser sis anys d'activitat frenètica del Moviment 07. Sis anys de mobilitzacions, presa de consciència i autoorganització. Des de Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida treballem per seguir el mateix fil de solidaritat i justícia social.

Si voleu conèixer podeu demanar i consultar el llibre Movent consciències: El Moviment 0,7  i més, origen de la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleidaa les oficines de la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida (Doctor Combelles 11 · 25003 Lleida)

58 anys després de l'objectiu plantejat per l'ONU, la Generalitat s'ha compromès, el 2030, a dedicar el 0,7 dels ingressos a la cooperació pel desenvolupament. Si no vau veure el 30 minuts Objectiu 0,7% podeu fer-ho aquí.

comentaris