'Alcarràs' arriba a Reykjavík aspirant a triomfar en els Premis Europeus de Cinema

El film distingit amb l'Ós d'Or a Berlín, també continua immers en la lluita per passar el primer tall dels Òscars de Hollywood, que es lliuraran el pròxim 12 de març
Carla Simón i el coguionista d'Alcarràs, Arnau Vilaró ©Anna Berga
photo_camera Carla Simón i el coguionista d'Alcarràs, Arnau Vilaró ©Anna Berga

Després de triomfar a la Berlinale la directora, Carla Simón aspira a ampliar el palmarès de la pel·lícula 'Alcarràs', aquest cop com una de les cinc nominades a millor pel·lícula dels guardons de l'Acadèmia de Cinema Europeu (EFA). El film es converteix, així, en el primer rodat en català que pot emportar-se el màxim guardó. 'Close', de Lukas Dhont; 'Corsage', de Marie Kreutzer; 'Holy spider', d'Ali Abbasi; i 'Triangle of sadness', de Ruben Östlund seran les seves competidores.

'Alcarràs' també està nominada al millor guió, on Carla Simón i Arnau Vilaró s'enfronten amb Kenneth Branagh per 'Belfast'; a més de les pel·lícules que també li disputen la categoria principal, 'Close', 'Holy spider' i 'Triangle of sadness'. Quant al Premi Universitari del Cine Europeu, l'hauran de decidir estudiants de diferents universitats de la Unió Europea.

Preestrena d'Alcarràs a la Llotja de Lleida ©JosepAPérez
Preestrena d'Alcarràs a la Llotja de Lleida ©JosepAPérez

Carla Simón no és el primer cop que opta als Premis Europeus de Cinema. La seva primera pel·lícula, 'Estiu 1993', va estar nominada en la categoria d'European Discovery, un premi que s'entrega des del 2011 i reconeix la millor òpera prima europea de l'any. 'Lady Macbeth', de William Oldroyd, es va endur finalment l'estatueta. '10.000 km', de Carlos Marqués-Marcet, o 'La plaga', de Neus Ballús, també han optat a aquest premi en altres edicions.

Per la seva banda, la comèdia produïda per Mediapro 'El buen patrón', protagonitzada per Javier Bardem, competirà amb 'Cop secret', de Hannes Þór Halldórsson, i 'The divide', de Catherine Corsini.

Comentaris