En el marc del programa Suport a la Creació de Firà Tàrrega 2021

Alumnes d’instituts de Tàrrega participen als assajos de 'Container' de la companyia Emilia Gargot

Els assajos oberts tindran lloc del 3 al 7 de maig a Cal Trepat (Avinguda Josep Trepat Galcerán, s/n) a les 10:30h
Fira de Tàrrega
photo_camera Als assajos hi participarà l’alumnat de cinc instituts d’educació secundària de Tàrrega

Del 3 al 7 de maig la companyia Emilia Gargot oferirà cinc assajos oberts de la seva nova creació Container que forma part del programa Suport a la Creació de FiraTàrrega 2021. Ho farà amb un públic ben especial: l’alumnat de cinc instituts d’educació secundària de la ciutat. L’objectiu, apropar les arts de carrer i les arts escèniques al públic més jove a través de la col·laboració que FiraTàrrega estableix amb diversos centres educatius i el Pla Educatiu d’Entorn de la capital de l’Urgell. Els assajos oberts tindran lloc a Cal Trepat (Avinguda Josep Trepat Galcerán, s/n) a les 10:30h.

Amb aquests ja seran sis els assajos oberts que la companyia targarina ofereix a l’alumnat d’instituts de la localitat. El dia 12 de març, en el marc de la inauguració del Circuit Nòmada, va tenir lloc també un assaig obert amb la participació d’alumnat de l’Institut Alfons Costafreda. En total hi hauran participat uns 400 alumnes.

Calendari d’assajos i instituts participants

  • Dilluns 3 de maig (10:30h): 100 alumnes de 3r d’ESO, batxillerat i cicles formatius de l’Escola Vedruna Tàrrega.
  • Dimarts 4 de maig (10:30h): 67 alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Manuel de Pedrolo.
  • Dimecres 5 de maig (10:30h): 63 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Alfons Costafreda.
  • Dijous 6 de maig (10:30h): 10 alumnes de batxillerat artístic de l’Escola d’art i superior de disseny Ondara. 26 alumnes de 3r d’ESO del l’Institut Alfons Costafreda. 52 alumnes de 4rt d’ESO de l’Escola Vedruna Tàrrega.
  • Divendres 7 de maig (10:30): 46 alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Manuel de Pedrolo.

Sobre Container

Container, la companyia Emilia Gargot parteix d’una reflexió i una recerca sobre els missatges d’odi i el vandalisme a les xarxes socials que comparteixen amb col·lectius de joves vinculats als centres d’ensenyament. El projecte, s’ha de materialitzar en un espectacle que opera a través d’un contenidor que es mou autònomament acompanyat d’un intèrpret i la interacció amb els espectadors a través de l’aplicació WhatsApp.

Emilia Gargot, una companyia de teatre de carrer de Tàrrega, fa una aposta pel territori, el pensament crític i la poesia visual. La seva primera peça va ser ZH (2018), una reflexió des de la ciència ficció sobre l’aïlla-ment que aporta la globalització, estrenada a FiraTàrrega. Des de 2019 també han encetat una línia pedagògica amb la creació de l’escola de teatre Cruma.

Comentaris