22.04.2021 |
Territoris.cat

Associacions de músics xifren en 8 milions d'euros les pèrdues per la crisi del coronavirus

Es preveu que la recuperació del sector arribarà quan es materialitzi la recuperació global de l'economia
guitarra2
Associacions de músics xifren en 8 milions d'euros les pèrdues per la crisi del coronavirus

Diverses associacions de músics professionals de Catalunya i de la resta de l'Estat han emès un comunicat on exposen quina és la situació actual del sector arran de la crisi de la Covid-19. 

Calculem que fins a juny, les pèrdues d'ingressos provinents de les actuacions en viu de les i els músics professionals contractats a través de cooperatives o empreses de facturació ascendeixen aproximadament a 8 milions d'euros, xifra a la qual caldria sumar la facturació dels músics autònoms.

Pel que fa a la recaptació i repartiment de Drets d'Autor i d'Artista, es preveu una caiguda en relació a les conseqüències de l'Estat d'Alarma, molt més acusada en els drets derivats de l'ús de música en concerts, festivals, discoteques, balls amb orquestres, restauració, bars, etc.

Per al sector de la música, la recuperació no arribarà amb la fi de la quarantena ni amb la fi de les mesures socials restrictives que s'imposin en el període posterior sinó que arribarà amb la recuperació global de l'economia.

Per tant, és vital per a la seva supervivència com a professionals aplicar mesures de suport econòmic i protecció social durant aquest període.

Una vegada passi la primera fase d'emergència, proposen impulsar mesures concretes en matèria laboral, de seguretat social i fiscal mitjançant la Plataforma Estatal per la Música ( PLAM ) sota l'esperit de l'Estatut de l'Artista aprovat pel Congrés dels Diputats.

Signen aquest comunicat l'Associació Professional de Músics de Catalunya (MUSICAT), Músicas Ao Vivo Galicia (MAV), Asociación Profesionales de la Música de las Islas Canarias (PROMUSIC), Asociación de Músicos de Euskal Herria (MUSIKARI), Asociación de Músicos de Jazz de Andalucía (ANDAJAZZ PRO), Autores de Música Asociados (AMA), Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM), Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC), Associació de Músics de Tarragona (AMT), Societat de Blues de Barcelona (SBB) i Federación Estatal de Músicos de Jazz y Músicas Improvisadas (FMJAZZ).

Associacions de músics xifren en 8 milions d'euros les pèrdues per la crisi del coronavirus
comentaris