03.10.2022 |
Territoris.cat

La primera Festa Major Km0 #LleidaViva Fest ja és una realitat

Des d'avui i durant tot aquest cap de setmana, més d'una vuitantena de propostes artístiques i culturals de la ciutat de Lleida es podran gaudir a través de la plataforrma YouTube
INS Caparella - Exposició Fotogràfica
Fotograma de l'exposició fotogàfica de l'Institut Caparrella
La primera Festa Major Km0 #LleidaViva Fest ja és una realitat

Avui s'ha iniciat la primera jornada del festival LleidaViva Fest, una iniciativa que es desenvoluparà aquest 22, 23 i 24 de maig a través de la plataforma de YouTube i en el que participaran més d'una vuitantena de propostes artístiques i culturals de la ciutat de Lleida.

La jornada ha començat amb una activitat esportiva a càrrec de la campiona del món 2018 en la modalitat Fitness Bodymove, Silvia Mestre i al llarg del dia es podran veure, exposicions d'art i fotografia, una mostra de treballs audiovisuals, tallers infantils, una mostra de cultura popular, diversos espectacles i algunes propostes musicals.

Els espectadors han pogut gaudir d'una exposició d'obres de l'escola TRAÇ, Tallers Creatius realitzats per estudiants de l'escola d'art. Al llarg del dia podran veure mes iniciatives semblants per potenciar l'art i la fotografia així com els treballs audiovisuals. Flexyfit Training

Aquest matí l'artista urbà i educador social Llukutter ens mostrarà quina és la seva tasca i descobrirem el procés de creació d'algunes de les seves obres i quin contingut social hi amaguen.

Aquesta tarda els espectadors han pogut gaudir d'un espectacle infantil presentat per la companyia "En línia creacions", "El follet i la bruixa", espectacle que estarà interpretat amb llenguatge de signes catalans.

Així mateix es podrà aprendre a ballar alguns dels passos del ball de bastons a càrrec dels Bastoners Pla de l'Aigua, una activitat per a totes les edats en la que els espectadors podran introduir-se en el  món de la cultura popular.

Al llarg del dia, seguiran les actuacions musicals i sessions de deejay's en les que els artistes lleidatans mostraran el seu talent. El raper lleidatà Ciniko, es troba afrontant la crisi sanitària de la COVID-19 des de primera fila treballant per la salut dels lleidatans, tot i això, no ha volgut perdre's el festival i ha participat amb unes reflexions realitzades des de la residència on treballa i visualitzant alguns dels seus videoclips. El follet i la bruixa

A les vuit de la tarda s'iniciarà la revetlla musical que comptarà amb artistes com el raper lleidatà Ciniko, Perseida, Éphona, Anser, Minim i que comptarà també amb una revetlla musical plena de deejays que amenitzaran la nit. Entre els deejays que actuaran trobem a Manel Mc, David Vidal. JohnyPitch Dj., Albert Sans i Sak Marksaw que clourà la jornada d'avui.

La jornada de demà s'iniciarà a les 11 del matí i es perllongarà amb activitats ininterrompudes fins a les 00:30 h de la matinada i comptarà amb zumba, titelles, part del seguici popular de la ciutat de Lleida, els Castellers de Lleida, els Diables de Lleida, els Moros i Cristians, mostres de dansa i balls, espectacles de màgia i circ i diverses propostes musicals entre altres activitats.

La primera Festa Major Km0 #LleidaViva Fest ja és una realitat
comentaris