L'Harpia commemorarà els 700 anys del naixement del rei Pere III el Cerimoniós al Castell Formós

harpia 2
photo_camera En l'edició d’enguany cal destacar la jornada acadèmica al voltant de la figura d’en Pere III

Els propers dies 13, 14 i 15 de setembre Balaguer es convertirà durant tot el cap de setmana en una població medieval tot celebrant el seu important passat històric amb la 9a edició de la festa de l'Harpia, Balaguer Medieval.

Aquest dimarts s'ha dut a terme la presentació de la festa a l'ajuntament de Balaguer. A l'acte hi ha assistit el Paer en cap, Jordi Ignasi Vidal; Maria Pau Ortiga, regidora de Turisme, Fires i Festes; Esther Guarné, regidora de Promoció Econòmica; i Antonieta Martínez, responsable de l'àrea de turisme de l'Ajuntament de Balaguer.

Cada any la festa reviu i commemora una fita històrica important de la ciutat o es dedica a una temàtica en concret. Enguany, l’esdeveniment a celebrar són els 700 anys del naixement del rei Pere III el Cerimoniós al Castell Formós de Balaguer. Per tant, una celebració que posarà en relleu un personatge important per la nostra història. imatge Programa Harpia

Uns dels esdeveniments més rellevants que es duran a terme, serà la visita que es farà el divendres 13 de setembre, al castell Formós amb una lectura de la Crònica d'en Pere a càrrec d’Enric Arquimbau, amb acompanyament musical del Llibre Vermell de Montserrat, interpretat per Francesc i Glòria Rodoreda (violí i violoncel).

Com a novetats d’enguany cal destacar la jornada acadèmica al voltant de la figura d’en Pere III,  i la consolidació de l’espai gastronòmic les Tavernes que va tenir lloc l’any passat amb molt d’èxit al bell mig del Mercadal on es podrà sopar i fer el vermut assaborint productes de proximitat ja que hi participaran també artesans del projecte Noguerament bó que es va presentar dins el marc de Fira Q, productors de carn, formatges, vins... Acompanyant la resta de participants com el col·lectiu de les cerveses artesanes de la Noguera i altres establiments del centre Històric que també aportaran les seves especialitats.

Una altra novetat important serà el primer concurs Instagram 'Harpia. Balaguer Medieval', que oferirà als participants l'oportunitat de guanyar experiències turístiques a la ciutat de Balaguer, lots de productes de la terra i marxandatge de la ciutat.

La programació completa de l'Harpia Balaguer Medieval es podrà consultar a la web harpia.balaguer.cat

comentaris